Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


GE Hungary Zrt. - Fényforrásgyár Nagykanizsa

 
Cím: 8800 Nagykanizsa, Kinizsi u. 97.
Alapítás éve: 1965
Alkalmazottak száma: 4456 fő
Éves forgalom: 50 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: normál és dekorációs lámpák, autó-segédvilágítási lámpák, kompakt fénycsövek, üvegolvasztás, üvegbura-gyártás
Telefon: (93) 504-174
Honlap: www.ge.com
 

A cégről röviden:

Magyarország régi múltra visszatekintő, legnagyobb iparvállalatát az 1896-ban alapított Tungsram Rt-t a 90-es évek elején megvette a General Electric, az Amerikai Egyesült Államok egyik legnagyobb multinacionális vállalata. A Nagykanizsán 1965-ben épült Fényforrásgyár mára a világ egyik vezető fényforrásgyárává vált, melynek nagyságára jellemző, hogy több száz különböző típusú fényforrásból 2004-ben több mint 1 milliárd darabot állított elő, üvegburából 800 millió darabot gyártott.
A negyvenedik évfordulóját ünneplő gyár ma már több mint 4000 embernek ad biztos megélhetést, emberközpontú, világszínvonalú munkahelyet, ahol a környezet védelme és a munkabiztonság kiemelt fontosságú. A termék- és technológiafejlesztéssel egyidejűleg teremtjük meg a környezetvédelem elérhető feltételeit. Mindezekre jó példa az energiatakarékos kompakt fénycső termékek és technológiájuk folyamatos korszerűsítése, a Genura lámpa kifejlesztése, mely világszabadalom. Ez a termék kiváltja a normál izzólámpák használatát a lakáskultúrában, fénye ötödakkora teljesítményfelvétel mellett azonos egy 100W-os reflektor típusú lámpával, élettartama 10 db izzólámpáéval azonos.

 
  Intézkedések elrejtése
 
Sűrített levegő nyomásának csökkentése, energiafigyelő rendszer
A legízletesebb alacsonyan csüngő gyümölcs - 2004. - az intézkedés elrejtése
2001 óta , Energia A legízletesebb alacsonyan csüngő gyümölcs - 2004. Környezetei javulás Gazdasági adatok
Cél volt a sűrített levegő felhasználás csökkentése. A csökkentést a levegővel történő terméktovábbítás szállítószalagos kiváltásával, illetve a levegő impulzus-szerű vezérlésével, valamint a Mechman munkahengerek méretének felülvizsgálatával és optimalizálásával értük el. A hálózati préslevegő nyomását 5,2ről 4,5 bar-ra tudtuk csökkenteni. A Shivanet adatgyűjtő szoftver valamennyi energia fajta adatgyűjtésére, elemzésére alkalmas. Alkalmazásával biztosított a folyamatos adatgyűjtés, nyomon követés, analizálás. A folyamatos figyelő rendszer hiba esetén jelzést ad, így azonnali beavatkozással a fajlagos felhasználás-limittől való eltérése megszüntethető. Évente 362 MWh villamosenergia megtakarítása Összes beruházás 18 millió Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 41 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 5 hónap
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Szervesoldószer tartalmú készítmények újrahasznosítása - intézkedés megjelenítése
  » Veszélyes hulladék csökkentése - intézkedés megjelenítése
  » Olajleválasztás és visszaforgatás - intézkedés megjelenítése
  » Elektrosztatikus burabevonás - intézkedés megjelenítése
  » Vákuum szivattyúk alkalmazása - intézkedés megjelenítése
  » Grafikás gyűjtődobozok újrahasznosítása - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő