Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Flextronics International Kft.

 
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Posta u 63.
Alapítás éve: 1994
Alkalmazottak száma: 10000 fő
Éves forgalom: 816.4 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: híradástechnikai, háztartási telekommunikációs eszközök gyártása és disztribúciója, műanyagipari termékek gyártása
Telefon: (92) 507-050
Honlap: www.flextronics.com
 

A cégről röviden:

A singapouri székhelyű Flextronics az elektronikai ipar gyártó, beszállító cége. Erőfeszítéseinek köszönhetően az innovatív termék-és folyamatfejlesztés, gyártás, és a logisztikai szolgáltatások terén a cég ma vezető szerepet tölt be az elektronikai eszközöket gyártó vállalatok között.
Öt kontinens 29 országában van jelen, összforgalma 14.5 milliárd dollár volt a 2004 március 31-ével záródó pénzügyi évben.
Ez a kiterjedt háttér lehetővé teszi, hogy egy gördülékenyen működő ellátási láncot kiépítve a kulcsfontosságú piacokon hozzá tudunk járulni vásárlóink hatékony működéséhez. Magyarországon Tabon, Sárváron, Nyíregyházán és Zalaegerszegen van jelen.
A Nyugat Magyarországi Ipari Park (WHIP) a sárvári és a zalaegerszegi parkok egyesítésével komplex szolgáltatást nyújt a vevőinknek a műanyagipari műveletektől a nyomtatott áramköri lapok összeszerelésén keresztül a termékbefejezés és logisztikai szolgáltatásig. Az 5 gyáregységet magában foglaló Ipari park közel 10 ezer embert foglalkoztat.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Szelektív hulladékgyűjtés fejlesztése - intézkedés megjelenítése
  » IC-tároló tálcák szelektív gyűjtése újrahasználatra - intézkedés megjelenítése
  » Egyutas fa raklapok hulladékainak újrahasznosítása - intézkedés megjelenítése
 
Elektronikai selejt visszaforgatása
A legszebb mosott gyümölcs tálban - 2004. - az intézkedés elrejtése
2003 óta , Hulladék , Veszélyes hulladék A legszebb mosott gyümölcs tálban - 2004. Környezetei javulás Gazdasági adatok
A költségmegtakarítás illetve a pozitív környezeti hatás tekintetében a legsikeresebb projektünk a termelésiselejt-visszaforgatási program volt. Termelési tevékenységünk során keletkező nagy mennyiségű elektronikai selejtet korábban kevesebb frakcióra válogatva gyűjtöttük és külső hasznosításra adtuk át. Az elektronikaiselejt-visszaforgatás programjának keretén belül a selejtek központi kezelése lehetővé tette, hogy a még használható alkatrészek – esetleg kisebb javítás után – újból a termékbe kerülhessenek. A program része továbbá az anyagkezelés óránkénti ellenőrzése a termelősorokon. A programhoz nem volt szükség beruházásra, illetve új személyzetre sem, csupán a meglévő munkaerő átszervezésére. 350 kilogrammal kevesebb elektronikai hulladék,
700 tonnával kevesebb műanyag hulladék
Összes beruházás 0 Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 130 millió Ft
Átlagos megtérülési idő azonnali
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Lakkozási technológia fejlesztése - intézkedés megjelenítése
  » Tamponfestés, klisémosás - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő