Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Chinoin Zrt.

 
Cím: Tó utca 1-5. Budapest, 1045
Alapítás éve: 1910
Alkalmazottak száma: 1557 fő
Éves forgalom: 141.126 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: gyógyszerek
Telefon: (1) 505-1305
Honlap: www.sanofi-aventis.hu
 

A cégről röviden:

A Chinoin Zrt. részét alkotja a világ egyik leggyorsabban fejlődő gyógyszeripari vállalatának, a francia Sanofi Aventis csoportnak.
A Sanofi Aventis kutatási központjai - amelyek között található a budapesti is - négy terápiás területre összpontosítanak: a szív- és érrendszeri megbetegedésekre, a központi idegrendszerre, a daganatos betegségekre és a belgyógyászatra.
A magyarországi három telephelyen együttvéve megtalálható a gyógyszeriparhoz kapcsolódó valamennyi főbb tevékenységi kör: a kutatás-fejlesztéstől kezdve a vegyipari és gyógyszeripari termelésen keresztül egészen a logisztikáig.
A Chinoin újpesti gyárának alapjait 1912-ben rakták le. A veresegyházi üzemet 2002-ben vásárolta meg a Chinoin Zrt. 2006-ig bezárólag az újpesti gyógyszergyártás teljes egészében a pest megyei településre költözik, így a termelés a mai követelményeket jobban kielégítő üzembe kerül. Ezáltal az újpesti gyártelep korszerűsítés alatt álló, illetve új épületeit a későbbiekben a finom kémiai tevékenység és kutatás-fejlesztés foglalja majd el.
A csanyikvölgyi üzem a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelel, ezért adtak a hatóságok engedélyt a Bükk hegység lábánál való bővítéshez. Az üzemben hagyományos ampullás és újdonságként töltött fecskendők előállítása folyik.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Víz- és oldószer-felhasználás csökkentése
A legszebb mosott gyümölcs tálban - 2005. - intézkedés megjelenítése
  » Szerves oldószer újrahasznosítása - intézkedés megjelenítése
  » Szennyvíz előkezelési technológia termikus hidrolízissel - intézkedés megjelenítése
 
Légtérfertőtlenítési technológia váltása - az intézkedés elrejtése
2006 óta , Levegő Környezetei javulás Gazdasági adatok
Ugyancsak a formalin lecserélését eredményezte csanyikvölgyi gyáregységünkben az injekciógyártáshoz megkövetelt tisztaságú légtér biztosítására bevezetett új eljárás. A korábban paraformaldehidet tartalmazó gázfejlesztő gyertyával (fumigátor) végzett fertőtlenítést oxigénre és vízre bomló hidrogén-peroxiddal működtetett „száraz köd” fejlesztő készülékkel váltottuk le. A fokozatos „száraz köd”-ös technológiára való átállással a légtér fertőtlenítés gyakorisága is csökkent. Az anyag kiváltása környezetvédelmi vonatkozása mellett munkavédelmi szempontból is fontos eredmény, sőt a rövidebb állásidő miatt a termelékenység is nőtt, többlet gyártókapacitás jött létre a gépsorok hosszabb idejű rendelkezésre állása miatt. Formaldehid váltása hidrogén peroxidra, 300 kg/év formaldehid megtakarítása Összes beruházás 84 millió Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 914.5 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 1 hónap
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő