Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Mondi Business Paper Hungary Zrt.

 
Cím: 5000 Szolnok, Tószegi út 2.
Alapítás éve: 1995
Alkalmazottak száma: 551 fő
Éves forgalom: 48.8 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: irodai kommunikációs papírok, ofszet papírok
Telefon: (56) 501-158
Honlap: www.mondigroup.com
 

A cégről röviden:

A Mondi Business Paper Hungary Zrt. Magyarország legnagyobb irodai kommunikációs és ofszet papírok gyártója. Éves nettó termelés a Szolnoki és Dunaújvárosi papírgyárakban összesen több mint 200 ezer tonna papír, magyarországi piaci részesedése 50% fölötti. Exportja az értékesítési hálózatán keresztül a világ összes országába irányul. Csoporton belül fontos szerepet kap a környezetbarát termékek fejlesztése. Környezetvédelmi szempontból a legújabb fejlesztés a biológiailag lebomló csomagolás bevezetése. A termékekről bővebb információ a www.mondibp.com weboldalon található. A csoportnak odaítélték a „Legjobb újító díjat” Ausztriában és a WWF-től a „Panda díjat”. Az előző a kutató-fejlesztő csapatok teljesítményét, a második a fenntarthatósági és erdészeti csoportok munkáját dicséri.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Vízvisszaforgatás - intézkedés megjelenítése
  » Szelektív gyűjtés - intézkedés megjelenítése
  » Hulladéktömörítő prés - intézkedés megjelenítése
 
Szennyvíztisztító fejlesztése
A legszebb mosott gyümölcs tálban - 2006. - az intézkedés elrejtése
2005 óta , Víz , Anyagfelhasználás , Hulladék A legszebb mosott gyümölcs tálban - 2006. Környezetei javulás Gazdasági adatok
A szolnoki papírgyár szennyvíztisztítóján keletkező primer iszap, maradékanyag mennyiségének csökkentése környezetvédelmi és gazdasági szempontból is fontos. A gyártástechnológiában elvégzett módosítások következtében, a rostvisszanyerő működésének szabályozásával és az üzemelés fejlesztésével a maradékanyag mennyiségét gyakorlatilag a 2003. évhez képest mintegy 5000 tonnával sikerült csökkenteni. Ennek az anyagnak a további csökkentésére csigapréseket szándékozunk üzembe állítani, amely a hulladék mennyiségét további 31%-kal fogja csökkenteni, valamint lehetővé teszi a hulladék hasznosítását, amely környezetvédelmi és gazdasági haszonnal jár.
Lerakásra kerülő maradékanyag mennyisége 5 094 tonnával csökkent a 2003. évhez képest, amely egyben ugyanennyi anyagmegtakarítást eredményezett.
Lerakásra kerülő maradékanyag mennyisége 5094 tonnával csökkent Összes beruházás 0 Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 11.4 millió Ft
Átlagos megtérülési idő azonnali
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Maradékanyag újrahasznosítása - intézkedés megjelenítése
  » Új fóliázó berendezés - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő