Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Chianti 3D Kft.

 
Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger K. u. 12.
Alapítás éve: 2007
Alkalmazottak száma: 12 fő
Éves forgalom: 52 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: éttermi, szállodai szolgáltatások
Telefon: (70) 771-8729
Honlap: www.erdeietterem.hu
 

A cégről röviden:

A Chianti 3D Kft. 2008 februárjában megvásárolta az Erdei Vendéglő és Panziót, mely Veszprém nyugati oldalán festői környezetben helyezkedik el, a Kittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark illetve egy parkerdő szomszédságában. Részben az állatkertnek köszönhetően - mely a régió kiemelt turisztikai célpontja - éves szinten kb. 300 000 magyar és külföldi látogató halad el a vadaspark és a szafari-park között. Ezen útvonalon helyezkedik el a vendéglátó létesítmény is. Az állatkert illetve az Erdei Vendéglő és Panzió látogatóinak száma előreláthatólag növekedni fog, mivel egy 420 millió forintos UMFT által támogatott fejlesztés indulhatott el. Az üzemeltetők kiemelt hangsúlyt fektetnek a nagycsaládosok kiszolgálására. Ennek egyik alapja a kedvező árfekvés, melynek megtartása a bevételek csökkenése nélkül kizárólag a fenntartási költségek lefaragása által valósulhat meg. Emiatt az épület és a berendezések folyamatos hosszú távú fejlesztése elengedhetetlen, ami a cégvezetés alapelvei szerint kizárólag környezettudatos megoldásokkal történhet.

 
  Intézkedések elrejtése
 
Biomassza kazán telepítése
Kisvállalat kategória díj - 2008. - az intézkedés elrejtése
2008 óta , Levegő , Energia Kisvállalat kategória díj - 2008. Környezetei javulás Gazdasági adatok
A Hárskúti Megújuló Energia Központ Kft. 2008 júniusában kapott megbízást a Chianti 3D Kft-től az Erdei Vendéglő és Panzió elavult fűtési és használati melegvíz ellátó rendszerének környezetbarát, takarékos rendszerre való cseréjére. A beruházás előtt a vendéglő használati melegvíz igényét 7 db elavult villanybojler, a fűtését egy szintén régi, fűtőolaj tüzelésű kazán biztosította. Az épület fűtésére egy Carborobot F40 típusú kombinált, hazai tervezésű és gyártású kazánt választottunk. Ez a hazai tervezésű és gyártású biomassza kazán igen változatos tüzelőanyag típus elégetésére alkalmas: hasábfa, agripellet, faapríték, egyéb préselvények (repce, napraforgó), és mezőgazdasági, élelmiszeripari hulladékok (dióhéj, meggymag, stb.). A berendezés automatikus, üzemeltetése a hamuzásra, a tüzelőanyag utántöltésére valamint az alkalmankénti tisztítására szorítkozik. Évi 4875 liter tüzelőolaj és 7,6 tonna CO2 megtakarítás Összes beruházás 1.63 millió Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 786 ezer Ft
Átlagos megtérülési idő 2 év 1 hónap
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Napkollektoros rendszer telepítése - intézkedés megjelenítése
  » Hűtőberendezések korszerűsítése - intézkedés megjelenítése
  » Fényforrások cseréje - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő