Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Chianti 3D Kft.

 
Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger K. u. 12.
Alapítás éve: 2007
Alkalmazottak száma: 12 fő
Éves forgalom: 52 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: éttermi, szállodai szolgáltatások
Telefon: (70) 771-8729
Honlap: www.erdeietterem.hu
 

A cégről röviden:

A Chianti 3D Kft. 2008 februárjában megvásárolta az Erdei Vendéglő és Panziót, mely Veszprém nyugati oldalán festői környezetben helyezkedik el, a Kittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark illetve egy parkerdő szomszédságában. Részben az állatkertnek köszönhetően - mely a régió kiemelt turisztikai célpontja - éves szinten kb. 300 000 magyar és külföldi látogató halad el a vadaspark és a szafari-park között. Ezen útvonalon helyezkedik el a vendéglátó létesítmény is. Az állatkert illetve az Erdei Vendéglő és Panzió látogatóinak száma előreláthatólag növekedni fog, mivel egy 420 millió forintos UMFT által támogatott fejlesztés indulhatott el. Az üzemeltetők kiemelt hangsúlyt fektetnek a nagycsaládosok kiszolgálására. Ennek egyik alapja a kedvező árfekvés, melynek megtartása a bevételek csökkenése nélkül kizárólag a fenntartási költségek lefaragása által valósulhat meg. Emiatt az épület és a berendezések folyamatos hosszú távú fejlesztése elengedhetetlen, ami a cégvezetés alapelvei szerint kizárólag környezettudatos megoldásokkal történhet.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Biomassza kazán telepítése
Kisvállalat kategória díj - 2008. - intézkedés megjelenítése
 
Napkollektoros rendszer telepítése - az intézkedés elrejtése
2008 óta , Energia Környezetei javulás Gazdasági adatok
A használati melegvíz ellátására központi HMV (napkollektoros) ellátó rendszert építettünk ki, melynek segítségével 7 db villanybojler eltávolítása vált lehetővé. Az épületben elhelyezett 1000 literes használati melegvíz tárolót 3 hőtermelő fűti: 8 db Thermosolar TS300 típusú napkollektor, a Carborobot kazán, valamint üzemzavar, vagy hosszabb nyári felhős idő esetére 2 db 2,2 kW-os elektromos fűtőpatron. Évi 8448 kWh elektromos áram és 3,06 tonna CO2 megtakarítása Összes beruházás 2.54 millió Ft
Összes éves működési költség 10 ezer Ft
Összes éves megtakarítás 405 ezer Ft
Átlagos megtérülési idő 6 év 5 hónap
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Hűtőberendezések korszerűsítése - intézkedés megjelenítése
  » Fényforrások cseréje - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő