Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Chianti 3D Kft.

 
Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger K. u. 12.
Alapítás éve: 2007
Alkalmazottak száma: 12 fő
Éves forgalom: 52 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: éttermi, szállodai szolgáltatások
Telefon: (70) 771-8729
Honlap: www.erdeietterem.hu
 

A cégről röviden:

A Chianti 3D Kft. 2008 februárjában megvásárolta az Erdei Vendéglő és Panziót, mely Veszprém nyugati oldalán festői környezetben helyezkedik el, a Kittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark illetve egy parkerdő szomszédságában. Részben az állatkertnek köszönhetően - mely a régió kiemelt turisztikai célpontja - éves szinten kb. 300 000 magyar és külföldi látogató halad el a vadaspark és a szafari-park között. Ezen útvonalon helyezkedik el a vendéglátó létesítmény is. Az állatkert illetve az Erdei Vendéglő és Panzió látogatóinak száma előreláthatólag növekedni fog, mivel egy 420 millió forintos UMFT által támogatott fejlesztés indulhatott el. Az üzemeltetők kiemelt hangsúlyt fektetnek a nagycsaládosok kiszolgálására. Ennek egyik alapja a kedvező árfekvés, melynek megtartása a bevételek csökkenése nélkül kizárólag a fenntartási költségek lefaragása által valósulhat meg. Emiatt az épület és a berendezések folyamatos hosszú távú fejlesztése elengedhetetlen, ami a cégvezetés alapelvei szerint kizárólag környezettudatos megoldásokkal történhet.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Biomassza kazán telepítése
Kisvállalat kategória díj - 2008. - intézkedés megjelenítése
  » Napkollektoros rendszer telepítése - intézkedés megjelenítése
 
Hűtőberendezések korszerűsítése - az intézkedés elrejtése
2009 óta , Levegő , Energia Környezetei javulás Gazdasági adatok
A cég 2009-ben 13 db elavult hűtőjét 10 db, a jelenleg kapható legkorszerűbb és legenergiatakarékosabb A és A+ osztályú berendezésre cserélte. Az így csökkentett számú (viszont az előzővel megegyező hűtő térfogatú) hűtő park a számlák alapján körülbelül évi 600 000 Ft megtakarításhoz fog vezetni. Évi 11458 kWh elektromos áram és 4,15 tonna CO2 megtakarítása Összes beruházás 4.03 millió Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 570 ezer Ft
Átlagos megtérülési idő 7 év 1 hónap
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Fényforrások cseréje - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő