Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Alcoa-Köfém Kft.

 
Cím: 8000 Székesfehérvár, Verseci u. 1-15.
Alapítás éve: 1941
Alkalmazottak száma: 2550 fő
Éves forgalom: 105 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: alumínium termékek, járműalkatrészek, műanyag zárókupakok
Telefon: (22) 531-581
Honlap: www.alcoa.com
 

A cégről röviden:

Az Alcoa-Köfém Kft. az Alcoa Inc. Pittsburgh (USA) száz százalékos tulajdonú vállalata, melyet 1888-ban alapítottak az USA-ban. Az Alcoa Inc. a világ legnagyobb primer alumínium, feldolgozott alumínium és timföld gyártója, aki az alumíniumipar minden szegmensében jelen van a bányászattól, timföldgyártástól, kohászattól kezdve a gyártásig és a hulladék újrahasznosításáig. Az Alcoa vevői a csomagolóipar, a fogyasztási cikkek ipara, a gépjárműipar, a repülőgépgyártó ipar, az építőipar, valamint a forgalmazók közül kerülnek ki. A multinacionális vállalat a világ 39 országában 450-nél több egységet működtet, alkalmazottainak létszáma meghaladja a 127.000 főt.
Az Alcoa-Köfém Kft. 2550 alkalmazottal összesen 7 üzletágat működtet. Ezek az Öntöde, Hengermű, Présmű, Automotive, Keréktermék, CSI (műanyag kupakgyártó) és Fairchild (repülőgép anyacsavar és menetjavító betét gyártó) üzletágak.

 
  Intézkedések elrejtése
 
Fűtésrekonstrukció - az intézkedés elrejtése
1996 óta , Levegő , Energia Környezetei javulás Gazdasági adatok
A központi fűtés helyett áttértünk az egyedi kiskazánokra, melyek jóval hatékonyabb és takarékosabb fűtést és melegvízellátást biztosítanak.
A számított NOx csökkenés két részből tevődik össze: a gáz megtakarításból adódó elmaradt NOx kibocsátásból (189 t) és a korszerűbb, alacsonyabb NOx-t termelő égők felszereléséből (117 t).
Fűtési célú földgázfelhasználás 50%-kal, míg az NOx kibocsátás 60%-kal csökkent. 1997-től 2002-ig bezárólag összesen 49 109 562 m3-rel kevesebb gáz fogyott. Összes beruházás 700 millió Ft
Összes éves működési költség 133 millió Ft
Összes éves megtakarítás 280 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 4 év 9 hónap
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Öntödei tüzeléstechnikai átalakítása - intézkedés megjelenítése
  » Csapadékvíz és talajvíz hasznosítása - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő