Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Biokom Kft.

 
Cím: 7632 Pécs, Siklósi út 52.
Alapítás éve: 1949
Alkalmazottak száma: 175 fő
Éves forgalom: 2 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: települési szilárd hulladék gyűjtése, szelektív hulladékgyűjtés
Telefon: (72) 502-100
Honlap: www.biokom.hu
 

A cégről röviden:

Cégünk a dél-dunántúli térség legnagyobb hulladékbegyűjtéssel és -kezeléssel foglalkozó vállalkozása. Ötvenéves tapasztalattal rendelkezünk az önkormányzatokkal való együttműködésben. Minőségügyi és környezetközpontú irányítási rendszerünkre vonatkozó tanúsítványok megszerzése biztosítja, hogy tevékenységünket partnereink igényeinek megfelelően, a környezetvédelmi és minőségügyi előírásokat betartva tudjuk végezni.
Küldetésünk: környezettudatos tevékenységünkkel elősegíteni a környezeti állapotok javulását és a fenntartható fejlődés elveinek érvényesülését.
Célunk: olyan szolgáltatást nyújtani, amely lehetővé teszi partnereink számára, hogy versenyképességük megőrzése mellett legyenek képesek eleget tenni környezetvédelmi és közegészségügyi kötelezettségeiknek.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Átrakóállomás létesítése (présfej, 32m3-es kontéter) - intézkedés megjelenítése
 
Ideiglenes csurgalékvíz tároló, a lerakó egyik kazettájának ideiglenes leválasztásával - az intézkedés elrejtése
2000 óta , Víz Környezetei javulás Gazdasági adatok
Puffer tároló létesítése, annak érdekében, hogy a művelés megkezdése után a lerakón nagy mennyiségben keletkező csurgalékvizet ne kelljen szennyvíztisztítóba szállítani, hanem a hulladék mennyiségének megnövekedése után a depóniába visszajutatva részt vegyen a hulladék lebomlásának elősegítésben. Évi 1000 m3 csurgalékvíz nem kerül be a szennyvíztisztítóba Összes beruházás 150 ezer Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 2 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 1 hónap
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » PET-palackok bálázás előtti lyukasztása PET-lyukasztó segítségével - intézkedés megjelenítése
  » A 105 X 110 X 70 méretű 250 kg súlyú bála helyett, 145 X 105 X 70 méretű, 400 kg súlyú bála készítése. - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő