Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Chinoin Zrt. - Kutatás és Fejlesztés

 
Cím: 1045 Budapest, Tó utca 1-5.
Alapítás éve: 1910
Alkalmazottak száma: 243 fő
Éves forgalom: 206.6 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: gyógyszerek
Telefon: (1) 505-2242
Honlap: www.sanofi-aventis.hu
 

A cégről röviden:

A Chinoin Gyógyszer- és Vegyészeti Termékek Gyára Zrt. a százéves múltra visszatekintő magyar gyógyszeripar egyik főszereplője, a sanofi-aventis vállalatcsoport tagja. A sanofi-aventis vállalatcsoporton belül két sajátosság különbözteti meg a többi vállalati egységtől:
1) komplexitás: a magyarországi telephelyeken megtalálható a kutatás-fejlesztéstől a termelésen keresztül a disztribúcióig minden gyógyszeriparhoz kapcsolódó tevékenység
2) kémiai irányultság: a kiváló természettudományos képzettségnek köszönhetően kiemelkedő kémiai szaktudás halmozódott fel nem csak a kutatók és vegyészmérnökök körében, hanem a szakmunkások szintjén is.
Újpesten található a Budapesti Kutatás és Fejlesztés, melynek célja a vállalategyüttesi kutatási stratégiájának megfelelően, hatékony és innovatív gyógyszerek kutatása és fejlesztése. A felfedező kutatás tevékenységét alapvetően a belgyógyászat területén fejti ki. A preklinikai fejlesztéshez tartoznak a kémiai fejlesztés, az analitikai fejlesztés, a gyógyszerfejlesztés, a metabolizmus és farmakokinetika és a laborállat-tudomány egységei. A támogató egységek napi segítséget nyújtanak a kutatói tevékenységhez.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Hővisszanyerő berendezések (kaloriferek) beépítése a légtechnikai rendszerbe - intézkedés megjelenítése
 
Elszívófülkék éjszakai üzemmódba kapcsolásának lehetősége - az intézkedés elrejtése
2006 óta , Energia Környezetei javulás Gazdasági adatok
A kémiai laborépületben lévő 105 vegyifülke eddigi üzemeltetése során nem volt különbség a nappali és éjszakai üzemmódok között. A fülkék elavult, rossz hatásfokú szabályozó rendszerét a szükséges karbantartás során olyan új szabályozó egységekre cseréltük, amelyek a nap végén és hétvégén az áramtalanítás során a fülkék légsebességét 0,5m/s-ról 0,3m/s-ra csökkentik, és ezáltal 35-40%-os energiamegtakarítást eredményeznek. Mivel az állandó értékű befúvás illetve elszívás biztosítja az épület hűtését és fűtését, ezért a nyári és téli hónapokban ezek leállítása nem lehetséges. Mindezek figyelembevételével a megtakarítás éves szinten mintegy 17-19%-os (1500-1700 órányi éjszakai üzemmód). 17-19%-os, 208MW energia megtakarítása Összes beruházás 3.1 millió Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 5.5 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 7 hónap
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Papírtakarékos nyomtatási funkciók használata - intézkedés megjelenítése
  » Energiatakarékos nyomtatók beszerzése - intézkedés megjelenítése
  » Szelektív huklladékgyűjtés a K+F területén - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő