Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Chinoin Zrt. - Kutatás és Fejlesztés

 
Cím: 1045 Budapest, Tó utca 1-5.
Alapítás éve: 1910
Alkalmazottak száma: 243 fő
Éves forgalom: 206.6 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: gyógyszerek
Telefon: (1) 505-2242
Honlap: www.sanofi-aventis.hu
 

A cégről röviden:

A Chinoin Gyógyszer- és Vegyészeti Termékek Gyára Zrt. a százéves múltra visszatekintő magyar gyógyszeripar egyik főszereplője, a sanofi-aventis vállalatcsoport tagja. A sanofi-aventis vállalatcsoporton belül két sajátosság különbözteti meg a többi vállalati egységtől:
1) komplexitás: a magyarországi telephelyeken megtalálható a kutatás-fejlesztéstől a termelésen keresztül a disztribúcióig minden gyógyszeriparhoz kapcsolódó tevékenység
2) kémiai irányultság: a kiváló természettudományos képzettségnek köszönhetően kiemelkedő kémiai szaktudás halmozódott fel nem csak a kutatók és vegyészmérnökök körében, hanem a szakmunkások szintjén is.
Újpesten található a Budapesti Kutatás és Fejlesztés, melynek célja a vállalategyüttesi kutatási stratégiájának megfelelően, hatékony és innovatív gyógyszerek kutatása és fejlesztése. A felfedező kutatás tevékenységét alapvetően a belgyógyászat területén fejti ki. A preklinikai fejlesztéshez tartoznak a kémiai fejlesztés, az analitikai fejlesztés, a gyógyszerfejlesztés, a metabolizmus és farmakokinetika és a laborállat-tudomány egységei. A támogató egységek napi segítséget nyújtanak a kutatói tevékenységhez.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Hővisszanyerő berendezések (kaloriferek) beépítése a légtechnikai rendszerbe - intézkedés megjelenítése
  » Elszívófülkék éjszakai üzemmódba kapcsolásának lehetősége - intézkedés megjelenítése
 
Papírtakarékos nyomtatási funkciók használata - az intézkedés elrejtése
2006 óta , Anyagfelhasználás , Hulladék , Iroda Környezetei javulás Gazdasági adatok
Az informatikai eszközök rendszeres lecserélése során a K+F területén környezetbarát, energiatakarékos nyomtatók kiválasztására került sor. Ezek a készülékek a régebbi típusokhoz képest akár 40% energiamegtakarításra képesek és a felhasznált papír mennyiségét a felére csökkentik a 2 oldalas és 4 oldal/lap-os nyomtatási funkció segítségével. Fele annyi papírfelhasználás, 500 csomagnyi (500 lap/csomag) lap megtakarítása évente Összes beruházás 0 Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 460 ezer Ft
Átlagos megtérülési idő azonnali
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Energiatakarékos nyomtatók beszerzése - intézkedés megjelenítése
  » Szelektív huklladékgyűjtés a K+F területén - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő