Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Chinoin Zrt. - Kutatás és Fejlesztés

 
Cím: 1045 Budapest, Tó utca 1-5.
Alapítás éve: 1910
Alkalmazottak száma: 243 fő
Éves forgalom: 206.6 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: gyógyszerek
Telefon: (1) 505-2242
Honlap: www.sanofi-aventis.hu
 

A cégről röviden:

A Chinoin Gyógyszer- és Vegyészeti Termékek Gyára Zrt. a százéves múltra visszatekintő magyar gyógyszeripar egyik főszereplője, a sanofi-aventis vállalatcsoport tagja. A sanofi-aventis vállalatcsoporton belül két sajátosság különbözteti meg a többi vállalati egységtől:
1) komplexitás: a magyarországi telephelyeken megtalálható a kutatás-fejlesztéstől a termelésen keresztül a disztribúcióig minden gyógyszeriparhoz kapcsolódó tevékenység
2) kémiai irányultság: a kiváló természettudományos képzettségnek köszönhetően kiemelkedő kémiai szaktudás halmozódott fel nem csak a kutatók és vegyészmérnökök körében, hanem a szakmunkások szintjén is.
Újpesten található a Budapesti Kutatás és Fejlesztés, melynek célja a vállalategyüttesi kutatási stratégiájának megfelelően, hatékony és innovatív gyógyszerek kutatása és fejlesztése. A felfedező kutatás tevékenységét alapvetően a belgyógyászat területén fejti ki. A preklinikai fejlesztéshez tartoznak a kémiai fejlesztés, az analitikai fejlesztés, a gyógyszerfejlesztés, a metabolizmus és farmakokinetika és a laborállat-tudomány egységei. A támogató egységek napi segítséget nyújtanak a kutatói tevékenységhez.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Hővisszanyerő berendezések (kaloriferek) beépítése a légtechnikai rendszerbe - intézkedés megjelenítése
  » Elszívófülkék éjszakai üzemmódba kapcsolásának lehetősége - intézkedés megjelenítése
  » Papírtakarékos nyomtatási funkciók használata - intézkedés megjelenítése
  » Energiatakarékos nyomtatók beszerzése - intézkedés megjelenítése
 
Szelektív huklladékgyűjtés a K+F területén - az intézkedés elrejtése
2006 óta , Hulladék , Iroda Környezetei javulás Gazdasági adatok
A K+F egyszerű és korszerű módszert vezetett be a hulladékok szelektív gyűjtése érdekében. Korábban a laboratóriumokban keletkezett hulladékokat nem szelektíven gyűjtöttük. Ezen is változtattunk, színrendzser segítségével a különböző típusú hulladékok kezelése egyszerűbbé, biztonságosabbá vált. A laboratóriumi hulladékokon (biológiai, kémiai, radioaktív) kívül a papír- és kommunális hulladékot, valamint a használt elemeket, üveget, fémet és a műanyagot is elkülönítve gyűjtjük. 48 t papír, 14 t műanyag, 58 t fém és 0,4 t üveg szelektív gyűjtése Összes beruházás 0 Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 1.2 millió Ft
Átlagos megtérülési idő azonnali
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő