Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Duna-Dráva Cement Kft.

 
Cím: 2600 Vác, Kőhídpart dűlő 2.
Alapítás éve: 1963
Alkalmazottak száma: 537 fő
Éves forgalom: 32.1 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: cement, kőliszt
Telefon: (27) 511-600
Honlap: www.heidelbergcement.hu
 

A cégről röviden:

A Duna-Dráva Cement Kft. két cementgyártással foglalkozó gyárból, valamint számos építőipari tevékenységet végző kisebb cégből, cégcsoportból áll. A váci gyár az ország északi részén, Budapesttől mintegy 34 km távolságra, északra található. A cégcsoport másik gyára az ország déli felén, Pécstől 56 km-re helyezkedik el Beremenden.
A két gyár 1993-ban került két német szakmai befektető tulajdonába, és ezzel részévé vált a világ egyik legnagyobb cement előállító konzorciumának. A Duna-Dráva Cement Kft. több mint 2 millió tonna, kitűnő minőségű, a vevői igényeket maximálisan figyelembe vevő cementet gyárt évente. Ez a hazai piac legnagyobb gyártókapacitása. A folyamatos beruházások, és fejlesztések eredményeként a cementgyártásban elérhető legjobb technikát, technológiát alkalmazza mindkét gyáregység, melynek sajátos jellemzője a magas energia-hatásfok, alacsony fajlagos energiafelhasználás, zárt technológia, és a hatósági előírásoknak megfelelő emissziós határértékek maradéktalan betartása. Mindezt az integrált irányítási rendszer segítségével (ISO 9001:2000, ISO 14001:2004, OHSAS 18001:1999) érjük el.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Nyersanyag helyettesítése - intézkedés megjelenítése
  » Levegőtisztaság-védelmi beruházások - intézkedés megjelenítése
 
Alternatív energiaforrások használata
A legnagyobb magasan csüngő gyümölcs - 2006. - az intézkedés elrejtése
2005 óta , Levegő , Energia A legnagyobb magasan csüngő gyümölcs - 2006. Környezetei javulás Gazdasági adatok
Egyetlen cementgyár energiaigénye meghaladja egy negyvenezer lakosú városét. Ennek a hatalmas energiamennyiségnek a kielégítésére számos alternatív megoldás létezik a fosszilis energiahordozók alkalmazásán túl. Egyik ilyen lehetőség a növényi és állati eredetű biomassza alkalmazása, ezáltal csökkentve az üvegházhatású gáz kibocsátásunkat valamint az egyéb energiahordozók mennyiségét. A Duna-Dráva Cement Kft. gyáraiban alkalmazott biomassza tüzelőanyagok, mint például a szalma, húsliszt, maghéj mindig újra termelhetők és jóval kevésbé szennyezik a környezetet, mint a kifogyóban lévő fosszilis energiahordozók.
Számos olyan terméket használunk fel, ami gyártási maradékanyagokból készült. Ilyen például az olajiparban gyártási melléktermékből előállított petrolkoksz vagy más néven olajipari műszén. < br /> Beremendi gyárunkban szennyvíziszap hasznosítását is megkezdtük ebben az évben, mely anyag az alapanyag egy részének a kiváltását eredményezi.
30 000 tonna alternatív anyag felhasználása Összes beruházás 528 millió Ft
Összes éves működési költség 20 millió Ft
Összes éves megtakarítás 75 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 9 év 7 hónap
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő