Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

 
Cím: 5540 Szarvas, Ipartelep u. 531/1.
Alapítás éve: 1989
Alkalmazottak száma: 516 fő
Éves forgalom: 18.9 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: darabolt pulykahúsok, főtt, füstölt áruk, panírozott és grill termékek (konyhai félkész- és késztermékek)
Telefon: (66) 312-395, (66) 311-722
Honlap: www.gallicoop.hu
 

A cégről röviden:

Cégünk, a Gallicoop Rt. a magyar pulykaágazat egyik meghatározó vállalkozásaként évente 2,4-2,5 millió pulyka integrált termelését, termeltetését, feldolgozását és kereskedelmét szervezi. A tavalyi 31 ezer tonnás termelésünk eddigi legnagyobb teljesítményünk, mellyel a 2. helyet foglaljuk el belföldön.
A feldolgozott pulyka nagyobb hányadát darabolt pulykahúsként értékesítjük, korszerű csomagolási technológiával, elsősorban előhűtött formában. Továbbfeldolgozott termékeket 1995 óta, panírozott termékeket pedig 1999-től gyártunk. 2001-ben az új panírozóüzem a beruházás eredményeként a legmagasabb minőségi és higiéniai előírásoknak megfelelő panírozott termékek előállítására vált alkalmassá.
Üzleti stratégiánkban fontos, sőt kiemelt helyet foglal el az EU-s normáknak is megfelelő minőségű, valamint a magas feldolgozottságú termékek kibocsátásának növelése, az ehhez kapcsolódó termékfejlesztés, illetve egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az állatvédelem, élelmiszerhigiénia és élelmiszerbiztonság, a visszakövethetőség, valamint a környezetvédelem kérdéseire.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Hőhasznosító beépítése a hűtőgépházba - intézkedés megjelenítése
 
Közepes nyomású takarítórendszer kiépítése
A legnagyobb magasan csüngő gyümölcs - 2004. - az intézkedés elrejtése
2003 óta , Víz A legnagyobb magasan csüngő gyümölcs - 2004. Környezetei javulás Gazdasági adatok
A Gallicoop Rt. a takarítás-fertőtlenítés minőségének további javítása, valamint vízmegtakarítás és a vegyszerfelhasználás optimalizálása érdekében a Vágóhíd és Továbbfeldolgozó területén központi középnyomású telepített takarítórendszert épített ki. A takarítóberendezés vízhálózatába fogyasztásmérő órát építettünk be. Ennek segítségével folyamatosan ellenőrizhető a vízfelhasználás alakulása. Napi 56 m3 vízzel kevesebbet használunk fel takarításra, mint előtte, ami nem kis környezeti javulást jelent. A vegyszerfelhasználás is hatékonyabbá vált, mivel a rendszerben pontosan beállítható az adagolt fertőtlenítőszer mennyisége. A rendszer karbantartásáról szakcég gondoskodik. Napi 56 m3 víz megtakarítása, vegyszerfelhasználás optimalizálása Összes beruházás 4.5 millió Ft
Összes éves működési költség 1.5 millió Ft
Összes éves megtakarítás 2.5 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 4 év 6 hónap
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Saját kutak és víztisztító - intézkedés megjelenítése
  » Szennyvízmennyiség-mérő beépítése - intézkedés megjelenítése
  » Újragyártott tonerek használata - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő