Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Állami Autópálya Kezelő Zrt.

 
Cím: 1134 Budapest, Váci út 45. B ép.
Alapítás éve: 1996
Alkalmazottak száma: 1066 fő
Éves forgalom: 77 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: gyorsforgalmi úthálózat és pihenőhelyek üzemeltetése
Telefon: (1) 436-8291
Honlap: www.autopalya.hu
 

A cégről röviden:

Társaságunkat Északkelet-magyarországi Autópályafejlesztő és Üzemeltető Részvénytársaság cégnévvel a Magyar Állam nevében eljáró Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Miniszter hozta létre 1996-ban az M3 Autópálya fejlesztésére, üzemeltetésére és fenntartására. Társaságunk 2000. közepén egyesült az Állami Autópálya-fejlesztő és -kezelő Részvénytársasággal, valamint a Nyugat-magyarországi Autópálya-üzemeltető Részvénytársasággal, az így létrejött társaság Állami Autópálya Kezelő Részvénytársaság cégnév alatt folytatja tevékenységét.
Társaságunk felelős a gyorsforgalmi úthálózat, a kapcsolódó műtárgyak üzemeltetéséért és fenntartásáért, a díjszedés biztosításáért, beruházási feladatok ellátásáért, a gyorsforgalmi úthálózat melletti területek hasznosításáért. Jelenleg mintegy 648 km autópálya, 129 km autóút és főút, 300 km hosszú csomóponti ág és pihenőhelyi út, valamint 107 pihenőhely kezelését látjuk el.
Az ÁAK központja Budapesten található, az úthálózat üzemeltetését három szervezeti egység, a központi üzemeltetés, a területi igazgatóságok, valamint a pályák mentén elhelyezkedő 13 mérnökség közösen végzi.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Forgalomterelő lámpasorok cseréje napelemesre - intézkedés megjelenítése
 
Autómosó vizének visszaforgatása - az intézkedés elrejtése
2004 óta , Víz Környezetei javulás Gazdasági adatok
A különféle technológiai folyamatokból keletkező olajos szennyvíz megfelelő tisztításáról olajleválasztó berendezések gondoskodnak. A telephelyeken felhasznált technológiai víz egyharmadát használjuk az autók mosására, az ott elfolyó szennyvíz kerül az olajvíz szeparátoron keresztül tisztításra. Az olajleválasztó berendezésekről lejövő, határérték alatti paraméterekkel rendelkező tisztított víz egy részét visszaforgatjuk (pl. sóoldat készítésére). 1810 m3 víz visszaforgatása Összes beruházás 0 Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 923 ezer Ft
Átlagos megtérülési idő azonnali
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Mart aszfalt újrahasznosítása - intézkedés megjelenítése
  » Új technológia a felújításban
Innovációs különdíj - 2007. - intézkedés megjelenítése
  » Feszültségszabályozó készülékek alkalmazása - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő