Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Béres Gyógyszergyár Zrt.

 
Cím: 1037 Budapest, Mikoviny u. 2-4.
Alapítás éve: 1989
Alkalmazottak száma: 250 fő
Éves forgalom: 5.44 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: Béres Csepp, Béres Actival termékcsalád, CalciviD filmtabletta, Béres Egészségtár termékcsalád, Béres Házipatika termékcsalád
Telefon: (1) 430-5570
Honlap: www.beres.hu
 

A cégről röviden:

Az 1989-ben megalapított Béres Gyógyszergyár Zrt. Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú gyógyszergyára, irányító tulajdonosa a Béres család. A kezdeti egyetlen termék, a Béres Csepp töretlen sikerét és a "Béres" márkanév rendkívüli népszerűségét látva a cég további jelentős fejlesztésekbe fogott és az elmúlt évek során további 50 egészségmegőrző terméket és gyógyhatású készítményt vezetett be Magyarországon és a régió országaiban.
A Béres Gyógyszergyár Zrt. mára Magyarország egyik legnagyobb gyártó és forgalmazó vállalata a recept nélkül kapható gyógyszerek piacán, és a hazai egészségmegőrző, betegségmegelőző piac vezető és meghatározó szereplője. Korszerű, innovatív termékei a test egészségét szolgálják, amit a vállalat szellemiségét tükröző „Béres az egészséges emberért” jelmondat is kifejezésre juttat. A Béres termékeket a ma ismert legkorszerűbb technológia segítségével a vállalat szolnoki üzeme állítja elő.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Késztermékek zsugorfóliás csomagolása - intézkedés megjelenítése
 
Multifunkciós irodagépek kihelyezése - az intézkedés elrejtése
2006 óta , Energia , Veszélyes hulladék , Iroda Környezetei javulás Gazdasági adatok
2006. januárjában a budapesti irodaházban multifunkciós (fénymásoló, nyomtató, lapolvasó és fax funkciójú) berendezések kihelyezésére került sor. A papírfelhasználás 35%-kal csökkent. A nyomtatóhoz kapcsolódó elhasználódott festékkazetták (veszélyes hulladék) száma 24-ről 5-re csökkent, melyeknek egy része újratölthető. A papírfelhasználás 35%-kal csökkent (700 csomag papír/év). Az elhasználódott festékkazetták száma 24-ről 5-re csökkent. Összes beruházás 6.9 millió Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 650 ezer Ft
Átlagos megtérülési idő 10 év 7 hónap
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Főépület szigetelése, nyílászárók cseréje - intézkedés megjelenítése
  » Papír és műanyag csomagolóanyag-hulladék tömörítése és újrahasznosításra történő átadása - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő