Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Béres Gyógyszergyár Zrt.

 
Cím: 1037 Budapest, Mikoviny u. 2-4.
Alapítás éve: 1989
Alkalmazottak száma: 250 fő
Éves forgalom: 5.44 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: Béres Csepp, Béres Actival termékcsalád, CalciviD filmtabletta, Béres Egészségtár termékcsalád, Béres Házipatika termékcsalád
Telefon: (1) 430-5570
Honlap: www.beres.hu
 

A cégről röviden:

Az 1989-ben megalapított Béres Gyógyszergyár Zrt. Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú gyógyszergyára, irányító tulajdonosa a Béres család. A kezdeti egyetlen termék, a Béres Csepp töretlen sikerét és a "Béres" márkanév rendkívüli népszerűségét látva a cég további jelentős fejlesztésekbe fogott és az elmúlt évek során további 50 egészségmegőrző terméket és gyógyhatású készítményt vezetett be Magyarországon és a régió országaiban.
A Béres Gyógyszergyár Zrt. mára Magyarország egyik legnagyobb gyártó és forgalmazó vállalata a recept nélkül kapható gyógyszerek piacán, és a hazai egészségmegőrző, betegségmegelőző piac vezető és meghatározó szereplője. Korszerű, innovatív termékei a test egészségét szolgálják, amit a vállalat szellemiségét tükröző „Béres az egészséges emberért” jelmondat is kifejezésre juttat. A Béres termékeket a ma ismert legkorszerűbb technológia segítségével a vállalat szolnoki üzeme állítja elő.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Késztermékek zsugorfóliás csomagolása - intézkedés megjelenítése
  » Multifunkciós irodagépek kihelyezése - intézkedés megjelenítése
  » Főépület szigetelése, nyílászárók cseréje - intézkedés megjelenítése
 
Papír és műanyag csomagolóanyag-hulladék tömörítése és újrahasznosításra történő átadása - az intézkedés elrejtése
2003 óta , Hulladék Környezetei javulás Gazdasági adatok
2003-tól szelektív gyűjtés keretében a papír és műanyag csomagolóanyag-hulladék tömörítése tömörítő-bálázó (MK 400 – kettő aknás) berendezéssel történik, és újrahasznosításra kerül.
A szelektív gyűjtés megszervezése előtti időszakban a papír és műanyag csomagolóanyag-hulladék a kommunális hulladékba került tömörítetlenül, amely eljárás jelentős költséget jelentett a cégnek. A hulladék tömörítése és bálázás utáni értékesítése ezzel szemben bevételként jelentkezik.
Évente 2,8 tonna papír és 2,9 tonna műanyag hulladék újahasznosítása Összes beruházás 1 millió Ft
Összes éves működési költség 64 ezer Ft
Összes éves megtakarítás 389 ezer Ft
Átlagos megtérülési idő 3 év 1 hónap
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő