Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Audi Hungaria Motor Kft.

 
Cím: 9027 Győr, Kardán u. 1.
Alapítás éve: 1993
Alkalmazottak száma: 5845 fő
Éves forgalom: 1550 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: motorok, motorkomponensek, személygépjárművek, présszerszámok, karosszéria elemek
Telefon: (96) 668-227
Honlap: www.audi.hu
 

A cégről röviden:

Az AUDI Hungaria Motor Kft. (AHM) a német Audi AG 100%-os leányvállalataként jött létre Magyarországon 1993-ban. Profilunk a motorok és motorkomponensek, valamint a személygépjárművek (Audi TT Coupe, TT Roadster és A3 cabriolet) gyártása, a motorok sorozatgyártását támogató fejlesztések, illetve 2005-től a karosszériagyártáshoz használatos présszerszámok előállítása, valamint kisszériás karosszériagyártás. Vállalatunknál közel kétmillió motor és 60 000 jármű készül, ezzel a világ második legnagyobb motorgyára, illetve Magyarország második legnagyobb exportőre vagyunk. Tevékenységeink során legfontosabbnak a felmerülő lehetséges környezetterhelések megelőzését, a környezeti kockázatok lehetőség szerinti minimalizálását tartjuk. Folyamataink, tevékenységeink és intézkedéseink tervezésekor a környezet messzemenő figyelembevételével járunk el. Ezen törekvéseinket alátámasztandó vezettük be Magyarországon az elsők között, az Európai Unió 1836/93. számú Rendelete szerinti EMAS környezetmenedzsment-rendszerünket, melyet a későbbiekben az Európai Unió 761/2001-es EMAS II Rendelete szerint megújítottunk, illetve az ISO 14001-es szabvány szerint is tanúsíttattunk. Magyarországon elsőként regisztráltattuk EMAS rendszerünket, így regisztrációs számunk HU-000001. A környezeti tényezők és hatások analízisére egy ún. ökopont-rendszert, a svájci Környezetvédelmi Minisztérium (Bundesamt für Umwelt, WAld und Landschaft, BUWAL) által kifejlesztett BUWAL-rendszert használjuk. Az elvégzett számítások és az egyes környezeti tényezők csoportba sorolásának eredményeképpen a következő környezeti tényezők tekinthetők a legfontosabbnak 2007-ben: energiafelhasználás; logisztika, közlekedés; hulladékkeletkezés. A környezeti teljesítmény permanens javítása mellett kiemelt célunk a társadalmi felelősségvállalás is, melyet számos megvalósult intézkedésünk is tükröz.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Új hulladékgazdálkodási koncepció bevezetése - intézkedés megjelenítése
 
Sűrített levegős rendszer veszteségének csökkentése - az intézkedés elrejtése
2005 óta , Energia Környezetei javulás Gazdasági adatok
Egy alig érzékelhető 1 liter/s nagyságú szivárgás - melyet például egy hibásan meghúzott csavarkötés eredményez - a hálózaton évi 82 000 Ft értékű veszteséget okozhat. Cégünk kiterjedt sűrített levegős hálózatának figyelembevételével a folyamatos műszeres szivárgásvizsgálat és a hálózat karbantartása elengedhetetlenül szükséges. A bejárások rendszeressé tételével jelentős mértékben sikerült a szivárgások számát csökkenteni. 415 MW energia megtakarítása évente Összes beruházás 0 Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 10 millió Ft
Átlagos megtérülési idő azonnali
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Munkaszüneti, ünnepnapi energia-felhasználás optimalizálása - intézkedés megjelenítése
  » Csomagolóanyagok felhasználásának optimalizálása - intézkedés megjelenítése
  » Brikettáló berendezés üzembe helyezése
(Büchl Hungaria Kft.-vel közösen)
(A legnagyobb magasan csüngő gyümölcs 2008. - intézkedés megjelenítése
  » Shredder berendezés felállítása
(Büchl Hungaria Kft.-vel közösen) - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő