Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


AES-Tisza Erőmű Kft.

 
Cím: 3580 Tiszaújváros, Verebély L. u. 2.
Alapítás éve: 1996
Alkalmazottak száma: 190 fő
Éves forgalom: 25.7 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: villamos energia
Telefon: (49) 547-237
Honlap: www.aes.hu
 

A cégről röviden:

Az erőművet 1978-ban helyezték üzembe és 1996-ban került sor a privatizációjára. Az AES-Tisza Erőmű Kft. lényegében csak áram- és hőtermeléssel, illetve az azokhoz közvetlenül kapcsolódó előkészítő és kiegészítő tevékenységekkel foglalkozik. Közcélú, menetrendtartó erőmű, mely a magyar villamos energia rendszer egyik szabályozó erőműve. Emiatt rendkívül sok és változó terhelésnek van kitéve. Blokk kapcsolású, kondenzációs, frissvízhűtésű erőmű. A 4 db blokk egyenként 215 MW-os kazánnal, turbinával, generátorral, főtranszformátorral, valamint segédüzemi transzformátorral ellátott. Az erőmű beépített teljesítménye 860 MW. A termelt villamos energia 2004-ben 1,621 GWh volt. A hőhatásfok 38 % körül alakul. A villamos energia előállítása nagynyomású, túlhevített gőz kondenzációjával nyert munka átalakításával történik. A kazánok olaj és gázégővel vannak ellátva.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Ljungström szennyvíztisztító üzem
A legnagyobb magasan csüngő gyümölcs - 2005. - intézkedés megjelenítése
  » Új tüzelőolaj használata, Low NOx égők - intézkedés megjelenítése
 
Fémhulladék újrahasznosítása - az intézkedés elrejtése
2002 óta , Anyagfelhasználás , Hulladék Környezetei javulás Gazdasági adatok
Törekszünk a keletkező hulladékok minél nagyobb arányú újrahasznosítására. A keletkező fém hulladékokat már több éve értékesítjük. A keletkezett fém hulladék összetétele 2004-ben a következő volt: vas hulladék - 870 000 kg, kábel hulladék – 17 000 kg, alumínium hulladék – 28 000 kg, lemez hulladék – 16 000 kg. A kommunális hulladék csökkentésére 2006-tól szelektív hulladékgyűjtést kíván a cég megvalósítani. Az újrahasznosított fémhulladék mennyisége 931 tonna volt 2004-ben Összes beruházás 0 Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 33.6 millió Ft
Átlagos megtérülési idő azonnali
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (1 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő