Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Kecskeméti Református Gimnázium és Általános Iskola

 
Cím: 6000 Kecskemét, Szabadság tér 7.
Alapítás éve: 1564
Alkalmazottak száma: 125 fő
Éves forgalom: 385 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: oktatás
Telefon: (30) 303-7404
Honlap: www.crescit.hu
 

A cégről röviden:

A Kecskeméti Református Kollégium Gimnázium és Általános Iskola elsőrendű feladata a Kecskeméten 1564-től folyó református hittudatú és szellemű, bibliai alapon nyugvó, ugyanakkor a kor legmagasabb tudományos követelményeinek megfelelő nevelő-oktató munka biztosítása. A diákokat a tudományok és művészetek iránti fogékonyságra, mindenkitől a jó megtanulásának készségére, testi, szellemi és lelki tartásra, erkölcsi szilárdságra neveli. Ezzel is összefügg, hogy fejlesztéseiknél a környezetbarát megoldásokat keresik, és így találtak rá a Solar Shine Kft-re, akikkel azóta is szorosan együttműködnek. A Solar Shine 2007 óta végzi a Solarspot bevilágító rendszerek forgalmazását és beépítését. Az elmúlt időszakban kb. 200 db Solarspot beépítést végeztek. Anyacégük, a Solar Project Srl. fejlesztette ki a Solarspot világító csőrendszert, amely a kültéri fénygyűjtő kupola által felfogott napfényt egy szuper-fényvisszaverő (Vegalux®) bevonattal rendelkező cső segítségével a helyiségekbe szállítja, megvilágítva ezzel az épület belsejében található egységeket, legyen szó akár magánjellegű felhasználásról vagy iroda, illetve ipari helyiségek természetes fényellátásáról. Mindez jelentős mennyiségű energiát takarít meg a felhasználónak. A Solar Shine Factory Kft. eddigi beépítéseivel legalább 50 tonna széndioxid kibocsátás csökkentéséhez járult hozzá.

 
  Intézkedések elrejtése
 
Solarspot világító rendszer
Innovációs különdíj - 2009. - az intézkedés elrejtése
2008 óta , Energia Innovációs különdíj - 2009. Környezetei javulás Gazdasági adatok
Amikor az oktatási helyiségek bővítéséhez a tetőtérben ablak nélküli tantermek kerültek kialakításra, a megvilágításra innovatív megoldást kerestek. Választásuk a Solar Shine Factory Kft. által kínált termékre esett, amely kiválóan megoldotta a tetőn elhelyezett fénygyűjtő kupolák és szuperfényvisszaverő falú csövek segítségével a természetes napfényhatású megvilágítást. A beruházás beváltotta a hozzáfűzött reményeket. A működés során napi 10 órában tökéletes (természetes) megvilágítást biztosít. Villamosenergia megtakarítás 23,4 MWh/év Elektronikai és elektromos hulladékok csökkenése (10-12 kg/év) Szén-dioxid kibocsátás csökkenés: 14,6 tonna/év Összes beruházás 3.5 millió Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 1 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 1 év
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Napkollektoros rendszer telepítése - intézkedés megjelenítése
  » Mérőműszer felszerelése - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő