Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


AES-Tisza Erőmű Kft.

 
Cím: 3580 Tiszaújváros, Verebély L. u. 2.
Alapítás éve: 1996
Alkalmazottak száma: 190 fő
Éves forgalom: 25.7 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: villamos energia
Telefon: (49) 547-237
Honlap: www.aes.hu
 

A cégről röviden:

Az erőművet 1978-ban helyezték üzembe és 1996-ban került sor a privatizációjára. Az AES-Tisza Erőmű Kft. lényegében csak áram- és hőtermeléssel, illetve az azokhoz közvetlenül kapcsolódó előkészítő és kiegészítő tevékenységekkel foglalkozik. Közcélú, menetrendtartó erőmű, mely a magyar villamos energia rendszer egyik szabályozó erőműve. Emiatt rendkívül sok és változó terhelésnek van kitéve. Blokk kapcsolású, kondenzációs, frissvízhűtésű erőmű. A 4 db blokk egyenként 215 MW-os kazánnal, turbinával, generátorral, főtranszformátorral, valamint segédüzemi transzformátorral ellátott. Az erőmű beépített teljesítménye 860 MW. A termelt villamos energia 2004-ben 1,621 GWh volt. A hőhatásfok 38 % körül alakul. A villamos energia előállítása nagynyomású, túlhevített gőz kondenzációjával nyert munka átalakításával történik. A kazánok olaj és gázégővel vannak ellátva.

 
  Intézkedések megtekintése


Alcoa-Köfém Kft.

 
Cím: 8000 Székesfehérvár, Verseci u. 1-15.
Alapítás éve: 1941
Alkalmazottak száma: 2550 fő
Éves forgalom: 105 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: alumínium termékek, járműalkatrészek, műanyag zárókupakok
Telefon: (22) 531-581
Honlap: www.alcoa.com
 

A cégről röviden:

Az Alcoa-Köfém Kft. az Alcoa Inc. Pittsburgh (USA) száz százalékos tulajdonú vállalata, melyet 1888-ban alapítottak az USA-ban. Az Alcoa Inc. a világ legnagyobb primer alumínium, feldolgozott alumínium és timföld gyártója, aki az alumíniumipar minden szegmensében jelen van a bányászattól, timföldgyártástól, kohászattól kezdve a gyártásig és a hulladék újrahasznosításáig. Az Alcoa vevői a csomagolóipar, a fogyasztási cikkek ipara, a gépjárműipar, a repülőgépgyártó ipar, az építőipar, valamint a forgalmazók közül kerülnek ki. A multinacionális vállalat a világ 39 országában 450-nél több egységet működtet, alkalmazottainak létszáma meghaladja a 127.000 főt.
Az Alcoa-Köfém Kft. 2550 alkalmazottal összesen 7 üzletágat működtet. Ezek az Öntöde, Hengermű, Présmű, Automotive, Keréktermék, CSI (műanyag kupakgyártó) és Fairchild (repülőgép anyacsavar és menetjavító betét gyártó) üzletágak.

 
  Intézkedések megtekintése


ATEL - Csepeli Áramtermelő Kft.

 
Cím: 1211 Budapest, Hőerőmű u. 3.
Alapítás éve: 1997
Alkalmazottak száma: 40 fő
Éves forgalom: 47.92 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: villamosenergia-termelés
Telefon: (1) 278-38-12
Honlap: www.atel.hu
 

A cégről röviden:

Az Atel Csepeli Vállalatcsoport központi üzeme a Csepel II Erőmű egy modern, hatékony és környezetbarát kombinált ciklusú gázturbinás erőmű, amely 2000-ben kezdte meg működését. Ez az erőmű az ország villamos energia igényének mintegy 6%-át képes ellátni. A tüzelőanyagot közvetlenül az E.ON Földgáz Trade Zrt-től kapja nagynyomású gázvezetéken keresztül. A Csepel II Erőmű a napjainkban világszerte nagy számban épített és a tiszta, hatékony energiatermelés tekintetében több szempontból is az egyik legkedvezőbbnek tartott, kombinált ciklusú gázturbinás erőmű, mely két egymás után kapcsolt villamosenergia-termelő folyamatot foglal magába. A villamosenergia-termelést a Magyar Villamos Művek az országos igények figyelembevételével kialakított menetrend szerint szabályozza. Az erőmű a csepeli ipartelep területén, a Csepel-szigeten, a Duna mellett, Budapest XXI. kerületében található. Tulajdonosa a svájci székhelyű Atel AG (www.atel.eu), amely Európa egyik meghatározó energiaipari társasága.

 
  Intézkedések megtekintése


Audi Hungaria Motor Kft.

 
Cím: 9027 Győr, Kardán u. 1.
Alapítás éve: 1993
Alkalmazottak száma: 5845 fő
Éves forgalom: 1550 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: motorok, motorkomponensek, személygépjárművek, présszerszámok, karosszéria elemek
Telefon: (96) 668-227
Honlap: www.audi.hu
 

A cégről röviden:

Az AUDI Hungaria Motor Kft. (AHM) a német Audi AG 100%-os leányvállalataként jött létre Magyarországon 1993-ban. Profilunk a motorok és motorkomponensek, valamint a személygépjárművek (Audi TT Coupe, TT Roadster és A3 cabriolet) gyártása, a motorok sorozatgyártását támogató fejlesztések, illetve 2005-től a karosszériagyártáshoz használatos présszerszámok előállítása, valamint kisszériás karosszériagyártás. Vállalatunknál közel kétmillió motor és 60 000 jármű készül, ezzel a világ második legnagyobb motorgyára, illetve Magyarország második legnagyobb exportőre vagyunk. Tevékenységeink során legfontosabbnak a felmerülő lehetséges környezetterhelések megelőzését, a környezeti kockázatok lehetőség szerinti minimalizálását tartjuk. Folyamataink, tevékenységeink és intézkedéseink tervezésekor a környezet messzemenő figyelembevételével járunk el. Ezen törekvéseinket alátámasztandó vezettük be Magyarországon az elsők között, az Európai Unió 1836/93. számú Rendelete szerinti EMAS környezetmenedzsment-rendszerünket, melyet a későbbiekben az Európai Unió 761/2001-es EMAS II Rendelete szerint megújítottunk, illetve az ISO 14001-es szabvány szerint is tanúsíttattunk. Magyarországon elsőként regisztráltattuk EMAS rendszerünket, így regisztrációs számunk HU-000001. A környezeti tényezők és hatások analízisére egy ún. ökopont-rendszert, a svájci Környezetvédelmi Minisztérium (Bundesamt für Umwelt, WAld und Landschaft, BUWAL) által kifejlesztett BUWAL-rendszert használjuk. Az elvégzett számítások és az egyes környezeti tényezők csoportba sorolásának eredményeképpen a következő környezeti tényezők tekinthetők a legfontosabbnak 2007-ben: energiafelhasználás; logisztika, közlekedés; hulladékkeletkezés. A környezeti teljesítmény permanens javítása mellett kiemelt célunk a társadalmi felelősségvállalás is, melyet számos megvalósult intézkedésünk is tükröz.

 
  Intézkedések megtekintése


Állami Autópálya Kezelő Zrt.

 
Cím: 1134 Budapest, Váci út 45. B ép.
Alapítás éve: 1996
Alkalmazottak száma: 1066 fő
Éves forgalom: 77 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: gyorsforgalmi úthálózat és pihenőhelyek üzemeltetése
Telefon: (1) 436-8291
Honlap: www.autopalya.hu
 

A cégről röviden:

Társaságunkat Északkelet-magyarországi Autópályafejlesztő és Üzemeltető Részvénytársaság cégnévvel a Magyar Állam nevében eljáró Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Miniszter hozta létre 1996-ban az M3 Autópálya fejlesztésére, üzemeltetésére és fenntartására. Társaságunk 2000. közepén egyesült az Állami Autópálya-fejlesztő és -kezelő Részvénytársasággal, valamint a Nyugat-magyarországi Autópálya-üzemeltető Részvénytársasággal, az így létrejött társaság Állami Autópálya Kezelő Részvénytársaság cégnév alatt folytatja tevékenységét.
Társaságunk felelős a gyorsforgalmi úthálózat, a kapcsolódó műtárgyak üzemeltetéséért és fenntartásáért, a díjszedés biztosításáért, beruházási feladatok ellátásáért, a gyorsforgalmi úthálózat melletti területek hasznosításáért. Jelenleg mintegy 648 km autópálya, 129 km autóút és főút, 300 km hosszú csomóponti ág és pihenőhelyi út, valamint 107 pihenőhely kezelését látjuk el.
Az ÁAK központja Budapesten található, az úthálózat üzemeltetését három szervezeti egység, a központi üzemeltetés, a területi igazgatóságok, valamint a pályák mentén elhelyezkedő 13 mérnökség közösen végzi.

 
  Intézkedések megtekintése


Axellia Gyógyszervegyészeti Kft.

 
Cím: 1107 Budapest, Szállás utca 3.
Alapítás éve: 1991
Alkalmazottak száma: 152 fő
Éves forgalom: 4.579 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: fermentált antibiotikum hatóanyagok
Telefon: (1) 260-41-30
Honlap: www.axellia.hu
 

A cégről röviden:

Az 1991 óta működő kőbányai üzem először Phylaxia, majd SKW néven állított elő fermentált antibiotikumokat a generikus gyógyszerpiacra. 1998-ban a telephely az Alpharma tulajdonába került. Az új tulajdonos – jelentős beruházásokkal – szinte minden nagy gyógyszergyárnak beszállító nemzetközi gyógyszerhatóanyag-gyártóvá fejlesztette a budapesti üzemet. Az Alpharma a piaci igényeket felmérte és annak megfelelő termékstruktúrát alakított ki: a Vancomycin terméken kívül 2001-ben a gyártókapacitás átcsoportosításával új termékek (Gramicidin és Tyrothricin) gyártása kezdődött egy új üzemegységben. Az új névvel – Axellia – a fejlődés nem állt meg, jelenleg is három új hatóanyag ipari méretű termelésének bevezetésén folyik a munka.

 
  Intézkedések megtekintése


BAT Pécsi Dohánygyár Kft.

 
Cím: 7622 Pécs, Dohány u. 2-8.
Alapítás éve: 1992
Alkalmazottak száma: 397 fő
Éves forgalom: 126 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: dohányáru (Pall Mall, Sopianae, Viceroy)
Telefon: (23) 504-400
Honlap: www.bat.hu
 

A cégről röviden:

Az egykori szovjet blokkhoz tartozó országok közül 1992-ben elsőként Magyarországon jelent meg a British American Tobacco, és privatizálta az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező magyar vállalatot, a Pécsi Dohánygyárat. A jelentős és folyamatos brit befektetésnek köszönhetően megújult a gyár, majd modernizálódott az egész vállalat. 2005-től kezdődően egyre nagyobb mennyiségben gyárt exportra cigarettát a dohánygyár, a Pécsen gyártott cigaretták – többek között – a cseh, ciprusi, ír és máltai piacokra kerülnek.

 
  Intézkedések megtekintése


Bárczy Környezetvédelmi Kft.

 
Cím: 1143 Budapest, Gizella u. 37.
Alapítás éve: 1991
Alkalmazottak száma: 4 fő
Éves forgalom: 41 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: olaj- és vegyszerfelitató anyagok, olajosvíz-tisztító berendezések
Telefon: (1) 251-2451
Honlap: www.barczy.hu
 

A cégről röviden:

Hatékony folyadékfelitató anyagokat forgalmaznak, amelyekkel a veszélyes folyadékok által okozott környezeti károk megelőzhetők, vagy lokalizálhatók és hatékonyan felszámolhatók. Egyre népszerűbbek a vízminőségi kár megelőzésére, kármentesítésre összeállított felitató készleteik. Legfőbb partnereik a fémmegmunkáló, műanyag-feldolgozó cégek. Saját fejlesztésű olajszűrő párnáik és csatornaszemekbe telepíthető olajszűrőik évek óta kifogástalanul üzemelnek. Az olajtartalmától szűréssel megtisztított víz a legszigorúbb élővízi határértéknek is megfelel. Technológiáikkal a meglévő, mai követelményeket ki nem elégítő műtárgyak felújíthatók, ezzel partnereik jelentős beruházást előzhetnek meg.
A cég 2000-ben bevezette, és az ISO 14001 szabvány szerint sikerrel tanúsíttatta környezetközpontú irányítási rendszerét, később az ISO 9001 szerinti minőségirányítási rendszerét is.

 
  Intézkedések megtekintése


Béres Gyógyszergyár Zrt.

 
Cím: 1037 Budapest, Mikoviny u. 2-4.
Alapítás éve: 1989
Alkalmazottak száma: 250 fő
Éves forgalom: 5.44 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: Béres Csepp, Béres Actival termékcsalád, CalciviD filmtabletta, Béres Egészségtár termékcsalád, Béres Házipatika termékcsalád
Telefon: (1) 430-5570
Honlap: www.beres.hu
 

A cégről röviden:

Az 1989-ben megalapított Béres Gyógyszergyár Zrt. Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú gyógyszergyára, irányító tulajdonosa a Béres család. A kezdeti egyetlen termék, a Béres Csepp töretlen sikerét és a "Béres" márkanév rendkívüli népszerűségét látva a cég további jelentős fejlesztésekbe fogott és az elmúlt évek során további 50 egészségmegőrző terméket és gyógyhatású készítményt vezetett be Magyarországon és a régió országaiban.
A Béres Gyógyszergyár Zrt. mára Magyarország egyik legnagyobb gyártó és forgalmazó vállalata a recept nélkül kapható gyógyszerek piacán, és a hazai egészségmegőrző, betegségmegelőző piac vezető és meghatározó szereplője. Korszerű, innovatív termékei a test egészségét szolgálják, amit a vállalat szellemiségét tükröző „Béres az egészséges emberért” jelmondat is kifejezésre juttat. A Béres termékeket a ma ismert legkorszerűbb technológia segítségével a vállalat szolnoki üzeme állítja elő.

 
  Intézkedések megtekintése


Biokom Kft.

 
Cím: 7632 Pécs, Siklósi út 52.
Alapítás éve: 1949
Alkalmazottak száma: 175 fő
Éves forgalom: 2 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: települési szilárd hulladék gyűjtése, szelektív hulladékgyűjtés
Telefon: (72) 502-100
Honlap: www.biokom.hu
 

A cégről röviden:

Cégünk a dél-dunántúli térség legnagyobb hulladékbegyűjtéssel és -kezeléssel foglalkozó vállalkozása. Ötvenéves tapasztalattal rendelkezünk az önkormányzatokkal való együttműködésben. Minőségügyi és környezetközpontú irányítási rendszerünkre vonatkozó tanúsítványok megszerzése biztosítja, hogy tevékenységünket partnereink igényeinek megfelelően, a környezetvédelmi és minőségügyi előírásokat betartva tudjuk végezni.
Küldetésünk: környezettudatos tevékenységünkkel elősegíteni a környezeti állapotok javulását és a fenntartható fejlődés elveinek érvényesülését.
Célunk: olyan szolgáltatást nyújtani, amely lehetővé teszi partnereink számára, hogy versenyképességük megőrzése mellett legyenek képesek eleget tenni környezetvédelmi és közegészségügyi kötelezettségeiknek.

 
  Intézkedések megtekintése


Budapesti Erőmű Zrt.

 
Cím: 1117 Budapest, Budafoki út 52.
Alapítás éve: 1991
Alkalmazottak száma: 426 fő
Éves forgalom: 38.6 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: villamos energia, forró víz, ipari gőz
Telefon: (1) 577-8982
Honlap: www.bert.hu
 

A cégről röviden:

A Budapesti Erőmű Zrt. (BE Zrt.) a főváros legjelentősebb energiatermelője. Erőművei immár száz éve állnak a főváros szolgálatában, amely távhőigényének jelenleg 60%-át, míg az országos villamos energia igényének kb. 3,5%-át biztosítják.
A társaság többségi tulajdonosa Európa egyik legnagyobb villamosipari vállalata, az Electricité de France (EDF). Főbb beszállítóink a Fővárosi Gázművek Zrt., a MOL Nyrt., főbb vevőink az MVM Zrt., a FŐTÁV Zrt. és az ELMŰ Nyrt.
A folyamatosan megvalósuló erőműfejlesztések hatására mind a hőenergia-, mind a villamosenergia-termelés kedvező hatásfokkal, egyre kisebb költségszinten, és a kapcsolt energiatermelés környezetvédelmi előnyeivel valósul meg.

 
  Intézkedések megtekintése


Büchl Hungaria Kft.

 
Cím: 9027 Győr, Csörgőfasor 8.
Alapítás éve: 2000
Alkalmazottak száma: 120 fő
Éves forgalom: 4.2 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: olajtartalmú szennyvizek, emulziók, mosólúgok kezelése bepárló technológiával, ipari és termelési hulladékok szállítása, válogatása, előkészítése, értékesítése, veszélyes és nem veszélyes hulladékok darálása energetikai hasznosításra, fémtartalmú köszörűiszapok brikettálása, iratmegsemmisítés, szilárd és folyékony veszélyes és nem veszélyes hulladékok szállítása
Telefon: (96) 668-658
Honlap: www.buechl.hu
 

A cégről röviden:

2001-ben hoztuk létre központi telephelyünket a Győr Nemzetközi Ipari Parkban, miután az AHM által 2000-ben meghirdetett hulladékgazdálkodási szolgáltatási pályázatot megnyertük. Ezt követően közösen terveztük meg és építettük ki az AHM új belső szelektív hulladékgyűjtési és logisztikai rendszerét (BÜCHL ELOG® System), melyet immár 8 éve sikeresen működtetünk. Mivel a hulladékgazdálkodás az AHM egyik legjelentősebb környezeti tényezője (éves szinten közel 40 000 tonna hulladék keletkezik), számunkra is kiemelt fontossággal bír, hogy tevékenységeinket a környezeti teljesítményünk folyamatos javulása és fejlődése mellett végezzük. Ennek biztosítéka a kiépített és működtetett környezetmenedzsment rendszerünk, amely mind az ISO:14001 szabvány szerint, mind pedig – hulladékgazdálkodással foglalkozó cégek közül az országban elsőként – az EMAS II rendelet előírásai szerint hitelesítve van. Az EMAS regisztrációs számunk HU-000010. A hulladékok belső logisztikáján túl a feladataink közé tartozik az AHM olajos szennyvizeinek (emulzió és mosólúg) tisztítása, a vegyes csomagolóanyag hulladékok szakszerű válogatása a korszerű szortírozó berendezésünk segítségével, illetve az AHM-nél keletkező titkos iratok zárt rendszerű gyűjtése és megsemmisítése is. Mi bonyolítjuk továbbá az AHM-nél keletkező összes veszélyes és nem veszélyes hulladék országon belüli, illetve az országhatárt átlépő szállításait is.

 
  Intézkedések megtekintése


Chianti 3D Kft.

 
Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger K. u. 12.
Alapítás éve: 2007
Alkalmazottak száma: 12 fő
Éves forgalom: 52 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: éttermi, szállodai szolgáltatások
Telefon: (70) 771-8729
Honlap: www.erdeietterem.hu
 

A cégről röviden:

A Chianti 3D Kft. 2008 februárjában megvásárolta az Erdei Vendéglő és Panziót, mely Veszprém nyugati oldalán festői környezetben helyezkedik el, a Kittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark illetve egy parkerdő szomszédságában. Részben az állatkertnek köszönhetően - mely a régió kiemelt turisztikai célpontja - éves szinten kb. 300 000 magyar és külföldi látogató halad el a vadaspark és a szafari-park között. Ezen útvonalon helyezkedik el a vendéglátó létesítmény is. Az állatkert illetve az Erdei Vendéglő és Panzió látogatóinak száma előreláthatólag növekedni fog, mivel egy 420 millió forintos UMFT által támogatott fejlesztés indulhatott el. Az üzemeltetők kiemelt hangsúlyt fektetnek a nagycsaládosok kiszolgálására. Ennek egyik alapja a kedvező árfekvés, melynek megtartása a bevételek csökkenése nélkül kizárólag a fenntartási költségek lefaragása által valósulhat meg. Emiatt az épület és a berendezések folyamatos hosszú távú fejlesztése elengedhetetlen, ami a cégvezetés alapelvei szerint kizárólag környezettudatos megoldásokkal történhet.

 
  Intézkedések megtekintése


Chinoin Zrt.

 
Cím: Tó utca 1-5. Budapest, 1045
Alapítás éve: 1910
Alkalmazottak száma: 1557 fő
Éves forgalom: 141.126 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: gyógyszerek
Telefon: (1) 505-1305
Honlap: www.sanofi-aventis.hu
 

A cégről röviden:

A Chinoin Zrt. részét alkotja a világ egyik leggyorsabban fejlődő gyógyszeripari vállalatának, a francia Sanofi Aventis csoportnak.
A Sanofi Aventis kutatási központjai - amelyek között található a budapesti is - négy terápiás területre összpontosítanak: a szív- és érrendszeri megbetegedésekre, a központi idegrendszerre, a daganatos betegségekre és a belgyógyászatra.
A magyarországi három telephelyen együttvéve megtalálható a gyógyszeriparhoz kapcsolódó valamennyi főbb tevékenységi kör: a kutatás-fejlesztéstől kezdve a vegyipari és gyógyszeripari termelésen keresztül egészen a logisztikáig.
A Chinoin újpesti gyárának alapjait 1912-ben rakták le. A veresegyházi üzemet 2002-ben vásárolta meg a Chinoin Zrt. 2006-ig bezárólag az újpesti gyógyszergyártás teljes egészében a pest megyei településre költözik, így a termelés a mai követelményeket jobban kielégítő üzembe kerül. Ezáltal az újpesti gyártelep korszerűsítés alatt álló, illetve új épületeit a későbbiekben a finom kémiai tevékenység és kutatás-fejlesztés foglalja majd el.
A csanyikvölgyi üzem a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelel, ezért adtak a hatóságok engedélyt a Bükk hegység lábánál való bővítéshez. Az üzemben hagyományos ampullás és újdonságként töltött fecskendők előállítása folyik.

 
  Intézkedések megtekintése


Chinoin Zrt. - Kutatás és Fejlesztés

 
Cím: 1045 Budapest, Tó utca 1-5.
Alapítás éve: 1910
Alkalmazottak száma: 243 fő
Éves forgalom: 206.6 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: gyógyszerek
Telefon: (1) 505-2242
Honlap: www.sanofi-aventis.hu
 

A cégről röviden:

A Chinoin Gyógyszer- és Vegyészeti Termékek Gyára Zrt. a százéves múltra visszatekintő magyar gyógyszeripar egyik főszereplője, a sanofi-aventis vállalatcsoport tagja. A sanofi-aventis vállalatcsoporton belül két sajátosság különbözteti meg a többi vállalati egységtől:
1) komplexitás: a magyarországi telephelyeken megtalálható a kutatás-fejlesztéstől a termelésen keresztül a disztribúcióig minden gyógyszeriparhoz kapcsolódó tevékenység
2) kémiai irányultság: a kiváló természettudományos képzettségnek köszönhetően kiemelkedő kémiai szaktudás halmozódott fel nem csak a kutatók és vegyészmérnökök körében, hanem a szakmunkások szintjén is.
Újpesten található a Budapesti Kutatás és Fejlesztés, melynek célja a vállalategyüttesi kutatási stratégiájának megfelelően, hatékony és innovatív gyógyszerek kutatása és fejlesztése. A felfedező kutatás tevékenységét alapvetően a belgyógyászat területén fejti ki. A preklinikai fejlesztéshez tartoznak a kémiai fejlesztés, az analitikai fejlesztés, a gyógyszerfejlesztés, a metabolizmus és farmakokinetika és a laborállat-tudomány egységei. A támogató egységek napi segítséget nyújtanak a kutatói tevékenységhez.

 
  Intézkedések megtekintése


Coca-Cola HBC Magyarország Kft.

 
Cím: 2330 Dunaharaszti, Némedi út 104.
Alapítás éve: 1968
Alkalmazottak száma: 1400 fő
Éves forgalom: 77.5 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: szénsavas és szénsavmentes üdítőitalok, ásványvíz gyártása és palackozása, előforma előállítás és palackfúvás valamint hideg és meleg italautomata berendezések üzemeltetése
Telefon: (24) 500-229, (24) 201-216
Honlap: www.coca-cola.hu
 

A cégről röviden:

A Coca-Cola HBC Magyarország Kft. a 29 ország Coca-Cola palackozóüzemeit tömörítő Coca-Cola Hellenic Bottling Company cégcsoport tagja. A társaság a dunaharaszti és a zalaszentgróti ásványvíz palackozón kívül – amelyek kapacitása eléri az évi 960 millió litert – 10 regionális elosztóközpontot is üzemeltet. A Coca-Cola HBC Magyarország Kft. környezetközpontú irányítási rendszerét 2003-ban vezette be Dunaharasztiban, 2004-ben pedig megszerezte az ISO 14001 szerinti tanúsítványt, sőt egy évre rá a TCCC (The Coca-Cola Company) eKOsystem tanúsítását is, amely a „jó környezetvédelmi gyakorlat” megvalósítását szavatolja. A zalaszentgróti ásványvíz palackozó üzem 2005-ben szerezte meg ugyanezen tanúsításokat. A vállalat cégcsoportja és helyi leányvállalata egyaránt elkötelezett a hosszú távon fenntartható fejlődés biztosítása mellett. A tágabb értelemben vett környezet megóvására és a társadalom fejlődésére egyaránt gondot fordítunk a kormányzati és civil szervezetekkel karöltve tervezett, az igényekhez igazodó módon.

 
  Intézkedések megtekintése


Coloplast Hungary Kft.

 
Cím: 2800 Tatabánya, Búzavirág u. 15.
Alapítás éve: 2001
Alkalmazottak száma: 930 fő
Éves forgalom: 44.5 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: sztómaterápiás eszközök, inkontinencia és sebkezelési termékek
Telefon: (34) 520-598
Honlap: www.coloplast.hu
 

A cégről röviden:

Az 1957-ben alapított, világszerte 6000 alkalmazottat foglalkoztató, dániai központú Coloplast A/S több mint 30 országban van jelen termelő egységei és kereskedelmi képviseletei révén. A Coloplast világszerte magas színvonalú és innovatív gyógyászati segédeszközöket és szolgáltatásokat nyújt. Termékeink elsősorban kórházakban, szakrendelőkben és egyéb egészségügyi intézményekben érhetők el. Célunk azok életminőségének javítása, akik valamilyen fogyatékossággal vagy betegséggel élnek. A magyar leányvállalat 2001 szeptemberében kezdte meg működését 56 alkalmazottal egy bérelt csarnokban. A folyamatos bővülés eredményeként a saját csarnokok jelenleg 43 000 m2-en terülnek el, az alkalmazottak száma megközelítőleg 930 fő.
Irányítási rendszereink vállalatcsoport szinten szabályozzák a vállalati folyamatokat, azaz Kézikönyvünk és az eljárások minden Coloplast vállalat számára azonosak. A Coloplast Hungary Kft. tanúsított ISO 9001, ISO 14001 és OHSAS 18001-es rendszert működtet.
2004/05 2005/06-os pénzügyi évre vonatkozóan Fenntarthatósági Jelentést adtunk ki a GRI útmutató alapján. Jelentésünket külső, független fél, a KÖVET-INEM Hungária érintett feleink bevonásával minősítette is.
Továbbá feltétlenül hiszünk abban, hogy a kiváló eredményekhez vezető út is rövidebb, ha közben jól érezzük magunkat.

 
  Intézkedések megtekintése


Contitech Rubber Industrial Kft.

 
Cím: 6728 Szeged, Budapesti út 10.
Alapítás éve: 1966
Alkalmazottak száma: 490 fő
Éves forgalom: 21 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: műszaki gumitermékek, szállítószalag hevederek, gumikeverékek, gumitömlők
Telefon: (62) 566-902
Honlap: www.contitech.hu/
 

A cégről röviden:

A Continental AG konszernen belül a ContiTech vállalatok önálló vállalatcsoportba szerveződnek, nyolc üzletággal. Székhelye a németországi Hannover. Magyarországon a ContiTech a Conveyor Belt Group (szállítóhevederek), a Fluid Technology (tömlők) és az Air Spring Systems (légrugó) üzletágakkal van jelen négy városban (Vác, Nyíregyháza, Szeged, Makó). Az elmúlt évek beruházásai, fejlesztései eredményeként Szegeden található Európa egyik legnagyobb hevedergyára. A tengeri és szárazföldi olajkutatásban, kitermelésben használatos nagynyomású gumitömlők a világ élvonalába tartoznak. Vállalatunknál magas szintű fejlesztőmunka folyik. Az olajipari tömlők területén például a növekvő műszaki elvárásokon túl az egyre szigorúbb biztonsági követelményeknek is eleget kell tenni, akár szélsőséges időjárási körülmények között, tengeren és szárazföldön egyaránt. A technológia megújításával egyidejűleg, mondhatni újjászületve a Taurus Emergé márkanév ismét megjelent a hazai piacon. Fejlett technológiájú termékeinkkel és rendszereinkkel beszállítóként és összehangolt termékfejlesztés résztvevőjeként világszerte jelen vagyunk az autóiparban és számos más iparágban. Leányvállalatainkkal, kereskedelmi kirendeltségeinkkel és vegyesvállalati partnereinkkel több mint 140 országban képviseltetjük magunkat.

 
  Intézkedések megtekintése


Csabai Konzervgyár Zrt. - Bajai Hűtőipari Gyára

 
Cím: 6500 Baja, Nagy István út 36.
Alapítás éve: 1966
Alkalmazottak száma: 250 fő
Éves forgalom: 0 Ft
Fő termékek, szolgáltatások:
Telefon:
Honlap: www.globus.hu
 

A cégről röviden:

Gyárunk életének 1993 decemberétől az Unilever volt meghatározója, majd 2001 decemberétől a Globus csoport tagjai lettünk. A Bajai Hűtőipari Gyár fagyasztott félkész- és késztermékek előállításával, tárolásával, csomagolásával foglalkozik. Stabil piaci helyzetünket belföldön 1996 óta a kiváló minőségű IGLO, valamint a 65% részarányú - a nagy részben igényes nyugati piacra szánt - export biztosítja számunkra. A továbbfejlődés lehetőségét a jelenlegi minőség tartása mellett a vevők egyedi elvárásainak való megfelelésben - csomagolásfejlesztés -, valamint a kapacitás növelésében látjuk.

 
  Intézkedések megtekintése


DENSO Gyártó Magyarország Kft.

 
Cím: 8000 Székesfehérvár, Holland fasor 14.
Alapítás éve: 1997
Alkalmazottak száma: 5000 fő
Éves forgalom: 107 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: dízel adagoló, rendszervezérlő egységek, gyújtógyertya, üzemanyag befecskendező
Telefon: (22) 552-000
Honlap: www.denso-europe.com
 

A cégről röviden:

A DENSO magyarországi leányvállalata (DMHU) 1997. július 15-én alakult Székesfehérváron. Modern gépsorokkal felszerelt üzemünkben precíziós megmunkálással készülő dízel üzemanyag adagoló pumpát állítunk elő, amely a dízel motorok egyik legfontosabb alkatrésze. 2002 második felétől kezdtük meg a rendszervezérlő egységek gyártását, amelyek a motorok hatékony és károsanyag-kibocsátási normáknak megfelelő működését hivatottak segíteni. A világszintű technológia és munkatársaink szakértelme garantálja a tökéletes minőséget, melyet vevőink elégedettsége igazol vissza időről időre.

 
  Intézkedések megtekintése


Dél-dunántúli Gázszolgáltató Zrt.

 
Cím: 7626 Pécs, Búza tér 8/a
Alapítás éve: 1991
Alkalmazottak száma: 495 fő
Éves forgalom: 46 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: földgázelosztás, közüzemi szolgáltatás
Telefon: (72) 503-302
Honlap: www.eon-hungaria.com
 

A cégről röviden:

Társaságunk Baranya, Tolna és Fejér megyében végez földgázszolgáltatást, közel 300 ezer fogyasztó részére. 1997 óta rendelkezünk tanúsított ISO 9001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszerrel, 2001 óta pedig tanúsított ISO 14001 szerinti környezetközpontú irányítási rendszerrel. Célunk fogyasztóink minél magasabb szintű kiszolgálása, elégedettségük növelése és részükre a földgáz, mint környezetbarát energiahordozó eljuttatása.
Társaságunk vezetése elkötelezte magát e két fő cél megvalósításának. A gázszolgáltató társaságok közül elsőként társaságunk szerezte meg az ISO 14001 szerinti KIR tanúsítást a 2001-es év folyamán. 2003-ban kiadtuk első Környezeti és társadalmi jelentésünket.

 
  Intézkedések megtekintése


Dreher Sörgyárak Zrt.

 
Cím: 1106 Budapest, Jászberényi út 7-11.
Alapítás éve: 1854
Alkalmazottak száma: 708 fő
Éves forgalom: 41 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: sör
Telefon: (1) 432-9766
Honlap: www.dreher.hu
 

A cégről röviden:

A magyar ipari sörfőzés bölcsőjének számító kőbányai sziklapincékre épült egykori Dreher tulajdont 1993-ban szerezte meg az SABMiller, a világ második legnagyobb sörgyártó vállalkozása. A hatalmas beruházások eredményeképpen megújult az egész gyártási folyamat, amely zárt rendszerben működik. A világszínvonalú technológia mellett modernizáltuk a cég gazdasági rendszerét és szervezetét, s megújítottuk az egykor méltán népszerű hazai sörmárkákat. A 150 éves múltra visszatekintő vállalat kiemelt figyelmet szentel hagyományai megőrzésére: világszínvonalú berendezései az eredeti állapotban helyreállított, műemlék jellegű épületekben működnek. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a gyár nemzetközi mércével is a legmodernebb és leghatékonyabb söripari szereplők közé lépett. A siker alapja a minden fogyasztói igénynek megfelelő, kiváló minőségű termékkínálatunkban, elismert márkáinkban és valódi értéket, minőséget jelentő szolgáltatásainkban rejlik. Partnereinkkel kialakított, mindkét fél számára jövedelmező együttműködés révén arra törekszünk, hogy a legsikeresebb sörgyártók legyünk Magyarországon.

 
  Intézkedések megtekintése


Duna-Dráva Cement Kft.

 
Cím: 2600 Vác, Kőhídpart dűlő 2.
Alapítás éve: 1963
Alkalmazottak száma: 537 fő
Éves forgalom: 32.1 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: cement, kőliszt
Telefon: (27) 511-600
Honlap: www.heidelbergcement.hu
 

A cégről röviden:

A Duna-Dráva Cement Kft. két cementgyártással foglalkozó gyárból, valamint számos építőipari tevékenységet végző kisebb cégből, cégcsoportból áll. A váci gyár az ország északi részén, Budapesttől mintegy 34 km távolságra, északra található. A cégcsoport másik gyára az ország déli felén, Pécstől 56 km-re helyezkedik el Beremenden.
A két gyár 1993-ban került két német szakmai befektető tulajdonába, és ezzel részévé vált a világ egyik legnagyobb cement előállító konzorciumának. A Duna-Dráva Cement Kft. több mint 2 millió tonna, kitűnő minőségű, a vevői igényeket maximálisan figyelembe vevő cementet gyárt évente. Ez a hazai piac legnagyobb gyártókapacitása. A folyamatos beruházások, és fejlesztések eredményeként a cementgyártásban elérhető legjobb technikát, technológiát alkalmazza mindkét gyáregység, melynek sajátos jellemzője a magas energia-hatásfok, alacsony fajlagos energiafelhasználás, zárt technológia, és a hatósági előírásoknak megfelelő emissziós határértékek maradéktalan betartása. Mindezt az integrált irányítási rendszer segítségével (ISO 9001:2000, ISO 14001:2004, OHSAS 18001:1999) érjük el.

 
  Intézkedések megtekintése


Dunapack Zrt.

 
Cím: 1215 Budapest, Duna u. 42.
Alapítás éve: 1990
Alkalmazottak száma: 1200 fő
Éves forgalom: 50 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: zsákpapírok, hullámtermékek, zsákok, zacskók
Telefon: (1) 278-8404
Honlap: www.dunapack.hu
 

A cégről röviden:

A Dunapack Rt. három papírgyár (Csepeli, Dunaújvárosi és Nyíregyházi) egyesítésével létrejött társaság, amely ma Magyarország legnagyobb papír- és csomagolóanyag-gyártással foglalkozó vállalata. Tulajdonosa 100%-ban az osztrák Hamburger-Csoport. A részvénytársaság 1200 főt foglalkoztat, évente 250 ezer tonna papírt és abból 150 ezer tonnányi csomagolóeszközt gyárt. Az általa gyártott csomagolóeszközöket részben leányvállalatán, a Duparec Kft-n keresztül visszagyűjti, és papírgyártó tevékenysége során újrahasznosítja. A hazai termelőegységei mellett a vállalat számos leányvállalattal rendelkezik a közép-kelet-európai régióban (Románia, Lengyelország, Ukrajna, Bulgária) is. A magyar és osztrák műszaki-kereskedelmi ismereteket, gyártási tapasztalatokat és környezetvédelmi kultúrát ötvöző vállalatcsoport olyan szolgáltatási rendszert működtet, amely a legmagasabb szinten képes a piac kihívásainak megfelelni.

 
  Intézkedések megtekintése


Egyesült Vegyiművek Zrt.

 
Cím: 1172 Budapest, Cinkotai út 26.
Alapítás éve: 1957
Alkalmazottak száma: 362 fő
Éves forgalom: 7.27 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: mosó és mosogatószerek, öblítők, padló- és bútorápoló szerek, habfürdők, samponok, kozmetikumok és különféle ipari segédanyagok
Telefon: (1) 253-1536
Honlap: www.evmrt.hu
 

A cégről röviden:

Az Egyesült Vegyiművek több vegyipari területen tevékenykedő cég összevonásával jött létre 1957-ben. 1992. július 1-én az állami vállalat Részvénytársasággá alakult egy telephellyel. Az EVM Rt. telephelye Budapest régi peremkerületében, Rákosligeten a XVII. kerületben helyezkedik el. A villamos energia, illetve hő termelésére egy gőzturbinát üzemeltetünk.
Cégünknél 1995-től minőségbiztosítási rendszer, 2000-től pedig az MSZ EN ISO 14001:1997 szabvány szerint kialakított környezetirányítási rendszert is magában foglaló integrált minőség- és környezetirányítási rendszert működik. Környezeti politikánkban többek között célul tűztük ki a környezetkímélő termékek fejlesztését, a keletkező hulladékok mennyiségének csökkentését és megfelelő kezelését, a hatékony energiagazdálkodást és a szennyvíz minőségi paramétereinek javítását, mely kitűzött feladatok jól tükrözik a felsővezetés környezetvédelmi elkötelezettségét.

 
  Intézkedések megtekintése


Egym Vital Center Kft.

 
Cím: 8360 Keszthely, Lippay Gáspár u. 3.
Alapítás éve: 1994
Alkalmazottak száma: 18 fő
Éves forgalom: 130 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: természetes étrendkiegészítők, környezetbarát tisztítószerek, kozmetikumok és terápiás eszközök
Telefon: (83) 515-155
Honlap: www.egym.hu
 

A cégről röviden:

Az EGYM Vital Center KFT nevében az "EGYM" a European Golden Yacca Marketing rövidítése. Cégünk 90%-os német többségi tulajdonban lévő vegyes vállalat. Eredetileg az amerikai eredetű, hozzánk német közvetítéssel eljutó Golden Yacca természetes étrendkiegészítő termékcsalád közép- és kelet-európai forgalmazására alapult 1994-ben, akkor még balatonfenyvesi székhellyel. A piac bővülésével járó megnövekedett forgalom és feladatok eredményeként a cég kinőtte eredeti telephelyét, és Keszthelyre költözött. 1997 végén felépült az új multifunkciós cégközpont, a termelési, kereskedelmi, adminisztratív, oktatási, kutatási és szolgáltató tevékenységeknek egyaránt otthont adó VITAL FORUM. Ezzel párhuzamosan folyamatosan bővült a termékskála: az étrendkiegészítők mellett megjelentek a biológiailag lebomló CHRISAL tisztítószerek és a bioinformált Golden Yacca kozmetikumok is. Ez utóbbiakhoz kapcsolódva Regenarium néven wellness-szolgáltatóközpontot építettünk ki. A magyarországi termékforgalmazás mellett Szlovákiába, Csehországba, Horvátországba, Romániába és Ukrajnába exportál a cég - elsősorban Golden Yacca termékeket. Az alapanyagok és késztermékek behozatala Németországból, Svájcból és Belgiumból történik.

 
  Intézkedések megtekintése


Ericsson Kft.

 
Cím: 1037 Budapest, Laborc u. 1.
Alapítás éve: 1991
Alkalmazottak száma: 600 fő
Éves forgalom: 28.6 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: mobil és vezetékes távközlő rendszerek, távközléstechnikai szoftverek fejlesztése
Telefon: (1) 437-7167
Honlap: www.ericsson.com
 

A cégről röviden:

A svéd Ericsson több mint 125 éve szerte a világon a távközlés meghatározó szereplője. Az első 1911-ben Budapesten alapított majd megszűnt Ericsson-érdekeltség után másodszor 1991-ben jött létre magyarországi leányvállalat, amely rohamosan fejlődve a magyar távközlési piac meghatározó tényezőjévé vált. A dolgozók (600 fő) közel hetede közvetlenül a hazai távközlési piacra dolgozik.
A nemzetközi hírnévre szert tett kutató-fejlesztő bázis létszáma közel 350 fő.
Az Ericsson Magyarország munkatársai állították fel az első hazai mobiltelefon hálózatot a Westel vállalatai részére. A Pannon GSM és a Westel Rt. GPRS rendszere is az Ericsson technológiáján alapszik. Az Ericsson és a Westel 2002 tavaszán világelsőként indította el teljes körű kereskedelmi multimédiás üzenetközvetítési szolgáltatását, az MMS-t. Mára a magyarországi telefonelőfizetők fele valamelyik vezetékes vagy mobil Ericsson központhoz csatlakozik.

 
  Intézkedések megtekintése


Falco Forgácslapgyártó Zrt.

 
Cím: 9700 Szombathely, Zanati u. 26.
Alapítás éve: 1939
Alkalmazottak száma: 423 fő
Éves forgalom: 14.5 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: laminált forgácslap, munkalap, cementkötésű forgácslap
Telefon: (94) 516-671
Honlap: www.falco.hu
 

A cégről röviden:

Szombathelyen egy háromkeretes fűrészüzem beépítésével kezdődött meg a faipari tevékenység 1939-ben, majd közel húsz évig ez volt az elsődleges profil. A forgácslapok gyártása 1959-ben kezdődött meg, az éves kapacitás 6000 m3 volt, ami később folyamatosan bővült.
1976-ban 1 millió m2/év kapacitással megkezdődött a felületkezelt faforgácslap termelése, majd a 80-as és 90-es évek során a kornak megfelelő modern sorok kerültek beüzemelésre, aminek köszönhetően a forgácslap-termelés 50%-a felületkezelt formában, mintegy százféle színben került forgalomba hozatalra.
A jelenleg is működő forgácslap gyártósor üzembe helyezésével a névleges kapacitás éves szinten 300 000 m3 lett, ezt azonban az üzem még nem tudja teljes mértékben kihasználni.
1998-ban cégünk megkapta a TÜV Rheinland auditáló cégtől az ISO 9002 minősítést.
2002-ben megkezdődött a tervezett új gyártósor beruházása, melynek első lépéseként új szárító és elektrofilter került beépítésre, ezáltal a porkibocsátás az ötödére csökkent, mely a 2012-re előirányzott határértékeknek is megfelel.

 
  Intézkedések megtekintése


Flextronics International Kft.

 
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Posta u 63.
Alapítás éve: 1994
Alkalmazottak száma: 10000 fő
Éves forgalom: 816.4 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: híradástechnikai, háztartási telekommunikációs eszközök gyártása és disztribúciója, műanyagipari termékek gyártása
Telefon: (92) 507-050
Honlap: www.flextronics.com
 

A cégről röviden:

A singapouri székhelyű Flextronics az elektronikai ipar gyártó, beszállító cége. Erőfeszítéseinek köszönhetően az innovatív termék-és folyamatfejlesztés, gyártás, és a logisztikai szolgáltatások terén a cég ma vezető szerepet tölt be az elektronikai eszközöket gyártó vállalatok között.
Öt kontinens 29 országában van jelen, összforgalma 14.5 milliárd dollár volt a 2004 március 31-ével záródó pénzügyi évben.
Ez a kiterjedt háttér lehetővé teszi, hogy egy gördülékenyen működő ellátási láncot kiépítve a kulcsfontosságú piacokon hozzá tudunk járulni vásárlóink hatékony működéséhez. Magyarországon Tabon, Sárváron, Nyíregyházán és Zalaegerszegen van jelen.
A Nyugat Magyarországi Ipari Park (WHIP) a sárvári és a zalaegerszegi parkok egyesítésével komplex szolgáltatást nyújt a vevőinknek a műanyagipari műveletektől a nyomtatott áramköri lapok összeszerelésén keresztül a termékbefejezés és logisztikai szolgáltatásig. Az 5 gyáregységet magában foglaló Ipari park közel 10 ezer embert foglalkoztat.

 
  Intézkedések megtekintése


Fővárosi Távhőszolgáltató Zrt.

 
Cím: 1116 Budapest, Kalotaszeg utca 31.
Alapítás éve: 1960
Alkalmazottak száma: 777 fő
Éves forgalom: 59.934 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: hőtermelés, távhőszolgáltatás
Telefon: (1) 463-6078
Honlap: www.fotav.hu
 

A cégről röviden:

A FŐTÁV Zrt. Magyarország legnagyobb távhőszolgáltató vállalata, amely jelenleg 240 ezer lakossági és több mint hatezer közületi és ipari felhasználó számára értékesít hőt, forróvíz formájában. Fő profilunk a hőszolgáltatás és -termelés, de a lakossági területen további, az értékesített hő felhasználását támogató tevékenységet is folytatunk. Kiemelkedő törekvésünk a felhasználók számára értékesített hő kedvező árának biztosítása. A forgalmazott hő kb. 85%-át külső forrásból vásároljuk, amelynek kb. 70%-át a legkorszerűbb, EU-minősítés szerint is nagyhatékonyságú kapcsolt energiatermeléssel állítanak elő. Együttműködünk a felhasználók hőigényének csökkentésben is, ezért a hőpiac megtartása, bővítése érdekében egyéb szolgáltatásokat – felhasználói rendszerek üzemeltetése, karbantartása, fűtéskorszerűsítés – is végzünk. A fűtéskorszerűsítéshez kapcsolódik sikeres programunk, az ÖKOPlusz is.

 
  Intézkedések megtekintése


Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

 
Cím: 5540 Szarvas, Ipartelep u. 531/1.
Alapítás éve: 1989
Alkalmazottak száma: 516 fő
Éves forgalom: 18.9 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: darabolt pulykahúsok, főtt, füstölt áruk, panírozott és grill termékek (konyhai félkész- és késztermékek)
Telefon: (66) 312-395, (66) 311-722
Honlap: www.gallicoop.hu
 

A cégről röviden:

Cégünk, a Gallicoop Rt. a magyar pulykaágazat egyik meghatározó vállalkozásaként évente 2,4-2,5 millió pulyka integrált termelését, termeltetését, feldolgozását és kereskedelmét szervezi. A tavalyi 31 ezer tonnás termelésünk eddigi legnagyobb teljesítményünk, mellyel a 2. helyet foglaljuk el belföldön.
A feldolgozott pulyka nagyobb hányadát darabolt pulykahúsként értékesítjük, korszerű csomagolási technológiával, elsősorban előhűtött formában. Továbbfeldolgozott termékeket 1995 óta, panírozott termékeket pedig 1999-től gyártunk. 2001-ben az új panírozóüzem a beruházás eredményeként a legmagasabb minőségi és higiéniai előírásoknak megfelelő panírozott termékek előállítására vált alkalmassá.
Üzleti stratégiánkban fontos, sőt kiemelt helyet foglal el az EU-s normáknak is megfelelő minőségű, valamint a magas feldolgozottságú termékek kibocsátásának növelése, az ehhez kapcsolódó termékfejlesztés, illetve egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az állatvédelem, élelmiszerhigiénia és élelmiszerbiztonság, a visszakövethetőség, valamint a környezetvédelem kérdéseire.

 
  Intézkedések megtekintése


Ganzair Kompresszortechnika Kft.

 
Cím: 6400 Kiskunhalas, Szénás u. 15.
Alapítás éve: 1990
Alkalmazottak száma: 55 fő
Éves forgalom: 900 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: kompresszor, szárító, szűrő, nitrogéngenerátor, fúvó, vákuumszivattyú, sűrített levegős rendszerek felülvizsgálata, rendszerszállítás, bérlet, rendszerüzemeltetés
Telefon: (77) 423-259
Honlap: www.ganzair.hu
 

A cégről röviden:

A Ganzair Kompresszortechnika Kft. a nagy múltú magyar Ganz gyárak hagyományainak egyik folytatójaként sűrített levegőt és gázokat előállító és kezelő berendezésekre szakosodott. 1990-es megalakulása óta forgalmát megtízszerezte. Nyereségesen működik és szakterületén a magyar piac egyik vezető cége. Kompresszorok, kompresszorrendszerek tervezése, gyártása, technológiai szerelése, szervize, üzemeltetése és a kapcsolódó szolgáltatások a fő tevékenysége. Vevői elsősorban a gép-és elektromos ipar, vegyipar, élelmiszeripar, az energiaszektor, a környezeti ipar területén működnek, de partnere az egészségügy és más szolgáltató területek is. Piacvezető a járműipari fékkompresszor-rendszerek beszállítójaként, főbb vevői az IKARUSBUS, BKV, MÁV, Ganz Transelektro. 1997 februárjában megszerezte az ISO 9001 szerinti tanúsítást, 2000 májusában az ISO 14001 szerinti környezetirányítási rendszerét is tanúsíttatta.

 
  Intézkedések megtekintése


GE Hungary Zrt. - Fényforrásgyár Nagykanizsa

 
Cím: 8800 Nagykanizsa, Kinizsi u. 97.
Alapítás éve: 1965
Alkalmazottak száma: 4456 fő
Éves forgalom: 50 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: normál és dekorációs lámpák, autó-segédvilágítási lámpák, kompakt fénycsövek, üvegolvasztás, üvegbura-gyártás
Telefon: (93) 504-174
Honlap: www.ge.com
 

A cégről röviden:

Magyarország régi múltra visszatekintő, legnagyobb iparvállalatát az 1896-ban alapított Tungsram Rt-t a 90-es évek elején megvette a General Electric, az Amerikai Egyesült Államok egyik legnagyobb multinacionális vállalata. A Nagykanizsán 1965-ben épült Fényforrásgyár mára a világ egyik vezető fényforrásgyárává vált, melynek nagyságára jellemző, hogy több száz különböző típusú fényforrásból 2004-ben több mint 1 milliárd darabot állított elő, üvegburából 800 millió darabot gyártott.
A negyvenedik évfordulóját ünneplő gyár ma már több mint 4000 embernek ad biztos megélhetést, emberközpontú, világszínvonalú munkahelyet, ahol a környezet védelme és a munkabiztonság kiemelt fontosságú. A termék- és technológiafejlesztéssel egyidejűleg teremtjük meg a környezetvédelem elérhető feltételeit. Mindezekre jó példa az energiatakarékos kompakt fénycső termékek és technológiájuk folyamatos korszerűsítése, a Genura lámpa kifejlesztése, mely világszabadalom. Ez a termék kiváltja a normál izzólámpák használatát a lakáskultúrában, fénye ötödakkora teljesítményfelvétel mellett azonos egy 100W-os reflektor típusú lámpával, élettartama 10 db izzólámpáéval azonos.

 
  Intézkedések megtekintése


G&G Növényvédelmi és Kereskedelmi Kft.

 
Cím: 6726 Szeged, Torockói u. 3/b.
Alapítás éve: 1982
Alkalmazottak száma: 31 fő
Éves forgalom: 645 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: gyomirtó vonat, gyomtérképező rendszer, növényvédelmi szolgáltatások
Telefon: (62) 405-215
Honlap: www.gesgkft.hu
 

A cégről röviden:

Vállalkozásunk 1982-ben alakult növényvédelmi szolgáltatásokra, elsőként Magyarországon. 1992-ben a MÁV-val kötött keretszerződés értelmében munkánkat kiterjesztettük a vasúti pályatestekre is, amelyeknek tisztántartása vasútbiztonsági szempontból (a pályatestek stabilitásának megtartása érdekében) rendkívül fontos. A vasúti pályákon történő gyomirtási tevékenységünket számítógép által vezérelt permetező berendezésekkel végezzük, így jelentős megtakarítást értünk el a kijuttatott vegyszermennyiség tekintetében. Az állomási vágányokon kétéltű (vasúti és közúti) gépjárművekkel dolgozunk. A szolgáltatási tevékenység mellett gyomirtó vonatok építésével és értékesítésével is foglalkozunk.

 
  Intézkedések megtekintése


Grundfos Magyarország Gyártó Kft.

 
Cím: 2800 Tatabánya, Búzavirág utca 14.
Alapítás éve: 2000
Alkalmazottak száma: 1865 fő
Éves forgalom: 67 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: villanymotor-, szivattyú- és kábelgyártás
Telefon: (34) 520-100
Honlap: www.grundfos.hu
 

A cégről röviden:

A Grundfos a világ egyik vezető szivattyúgyártója, amelynek 1945-ös alapítása óta legfontosabb törekvése, hogy világszerte sikeresen fejlesszen, gyártson és értékesítsen kiváló minőségű szivat�- tyúkat, szivattyú rendszereket, ezzel is hozzájárulva a magasabb életszínvonal és az egészségesebb környezet kialakításához. Hosszú távú stratégiájának részeként a Grundfos 2000-ben elindította a villanymotor-gyártást a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. tatabányai üzemében. 2001-ben a motorgyár (GMH1) új, komplett szivattyúkat gyártó egységgel (GMH2) bővült. A gyár nemcsak hazai, hanem a teljes nemzetközi piacon értékesíti termékeit. 2007-ben újabb Grundfos szivattyú gyár (GMH3) kezdte meg működését Székesfehérváron, aminek köszönhetően a cég ma már több mint 1800 embernek ad munkát az országban és árbevétele megközelíti a 67 milliárd forintot.

 
  Intézkedések megtekintése


Hewlett-Packard Magyarország Kft.

 
Cím: 1117 Budapest, Infopark, Neumann J. u.1.
Alapítás éve: 1991
Alkalmazottak száma: 450 fő
Éves forgalom: 20.181 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: informatikai infrastruktúra, személyi számítástechnika, perifériák, globális szolgáltatások
Telefon: (1) 229-9999
Honlap: www.hp.com
 

A cégről röviden:

A HP az üzleti és magánfelhasználói életben nélkülözhetetlen technológiák szállítója. A vállalat egyéni felhasználók, nagy-, közép- és kisvállalatok számára kínált megoldásai az informatikai infrastruktúra, a személyi számítástechnika, a perifériák, a globális szolgáltatások, valamint a képalkotás és a nyomtatás területeire terjednek ki. A HP fő üzleti célkitűzése olyan korszerű informatikai termékek előállítása, amelyek elősegítik az ismeretek bővítését, és nagymértékben hozzájárulnak mind az egyéni, mind a szervezetben végzett munka hatékonyságának növeléséhez, mindemellett üzleti és társadalmi értéket teremtenek. A cég elsősorban termékei magas műszaki színvonaláról, kiváló minőségéről és teljes körű támogatásáról, valamint innovatív megoldásairól ismert a felhasználók körében.

 
  Intézkedések megtekintése


Holcim Hungária Zrt. - Lábatlani Cementgyár

 
Cím: 2541 Lábatlan, Rákóczi út 60.
Alapítás éve: 1868
Alkalmazottak száma: 176 fő
Éves forgalom: 0 Ft
Fő termékek, szolgáltatások: cement
Telefon:
Honlap: www.holcim.hu
 

A cégről röviden:

Az ipari méretű cementgyártás a Gerecse északi lejtőjén 140 éves múltra tekint vissza. Jelenleg is ugyanabból a kőbányából két forgókemence folyamatos üzemelésével folyik a klinkergyártás éves 304.000 tonna kapacitás maximális kihasználásával. A környezetvédelmi előírások szigorodását mindenkor figyelembe véve történnek a fejlesztések a gyárban, de a hagyományos nedves technológia mind a mai napig fennmaradt. Jelenleg 5 cementtípust gyártunk Lábatlanon, melyek közül a szulfátálló cement előállítása egyedülálló Magyarországon és a közép-európai régióban is. Kevesen tudják, hogy számos híres magyarországi épület, mint például a Parlament, a Művészetek Palotája vagy éppen a Hősök tere is „lábatlani alapokon” nyugszik.

 
  Intézkedések megtekintése


Holcim Hungária Zrt.

 
Cím: 3508, 2541 Miskolc, Lábatlan, Fogarasi u. 6., Rákóczi u. 60.
Alapítás éve: 1990
Alkalmazottak száma: 631 fő
Éves forgalom: 32.1 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: cement, beton, kavics
Telefon: (1) 398-6000
Honlap: www.holcim.hu
 

A cégről röviden:

A Holcim Hungária Zrt. Lábatlanon és Miskolcon rendelkezik cementgyárakkal, amelyek története az 1868-as és az 1890-es évekig nyúlik vissza. A gyárakban jelenleg működő technológiai folyamat 1964-ben és 1975-ben került kialakításra. A gyárak fő profilja a cementgyártás, jelenleg öt, illetve hét cementfajtát készít. Az éves cementgyártási volumen Lábatlanon kb. 450 ezer tonna, Hejőcsabán 900 ezer tonna. A cement értékesítése zsákos vagy ömlesztett formában, szállítása közúton vagy vasúton történik.

 
  Intézkedések megtekintése


Holcim Hungária Zrt. - Pomázi Betonüzem

 
Cím: 2013 Pomáz, Céhmester u. Pf. 210.
Alapítás éve: 2004
Alkalmazottak száma: 4 fő
Éves forgalom: 890 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: beton, kavics
Telefon: (1) 398-6000
Honlap: www.holcim.hu
 

A cégről röviden:

A Holcim a világ vezető cement-, kavics- és betongyártó vállalatainak egyike. A svájci eredetű, közel egy évszázados múltra visszatekintő vállalkozást ma az építőanyag-világpiac egyik legerősebb szereplőjeként tartják számon, amely a Föld több mint hetven országában képviselteti magát. Magyarországon két cementgyárat működtet, és több mint 40 betonüzemmel és két kavicsbányával rendelkezik. Folyamatos fejlesztései és beruházásai hozzájárulnak ahhoz, hogy a vállalat a cement- és betongyártásban az elérhető legjobb technológiát alkalmazza, melynek jellemzői az alacsony fajlagos energiafelhasználás, a zárt technológia és a szigorú környezeti előírásoknak megfelelő emissziós határértékek maradéktalan betartása. A minőség, a környezetvédelem és a biztonság érdekében a vállalat integrált irányítási rendszert működtet (ISO 9002, ISO 14001, OHSAS 18001).

 
  Intézkedések megtekintése


Kecskeméti Református Gimnázium és Általános Iskola

 
Cím: 6000 Kecskemét, Szabadság tér 7.
Alapítás éve: 1564
Alkalmazottak száma: 125 fő
Éves forgalom: 385 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: oktatás
Telefon: (30) 303-7404
Honlap: www.crescit.hu
 

A cégről röviden:

A Kecskeméti Református Kollégium Gimnázium és Általános Iskola elsőrendű feladata a Kecskeméten 1564-től folyó református hittudatú és szellemű, bibliai alapon nyugvó, ugyanakkor a kor legmagasabb tudományos követelményeinek megfelelő nevelő-oktató munka biztosítása. A diákokat a tudományok és művészetek iránti fogékonyságra, mindenkitől a jó megtanulásának készségére, testi, szellemi és lelki tartásra, erkölcsi szilárdságra neveli. Ezzel is összefügg, hogy fejlesztéseiknél a környezetbarát megoldásokat keresik, és így találtak rá a Solar Shine Kft-re, akikkel azóta is szorosan együttműködnek. A Solar Shine 2007 óta végzi a Solarspot bevilágító rendszerek forgalmazását és beépítését. Az elmúlt időszakban kb. 200 db Solarspot beépítést végeztek. Anyacégük, a Solar Project Srl. fejlesztette ki a Solarspot világító csőrendszert, amely a kültéri fénygyűjtő kupola által felfogott napfényt egy szuper-fényvisszaverő (Vegalux®) bevonattal rendelkező cső segítségével a helyiségekbe szállítja, megvilágítva ezzel az épület belsejében található egységeket, legyen szó akár magánjellegű felhasználásról vagy iroda, illetve ipari helyiségek természetes fényellátásáról. Mindez jelentős mennyiségű energiát takarít meg a felhasználónak. A Solar Shine Factory Kft. eddigi beépítéseivel legalább 50 tonna széndioxid kibocsátás csökkentéséhez járult hozzá.

 
  Intézkedések megtekintése


Kinnarps Hungary Kft.

 
Cím: 1133 Budapest, Váci út 92.
Alapítás éve: 2000
Alkalmazottak száma: 10 fő
Éves forgalom: 400 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: irodabútor, paraván, design bútor, munkaszék, irodai kiegészítők
Telefon: (1) 237 1256
Honlap: www.kinnarps.hu
 

A cégről röviden:

A svéd családi vállalkozásban működő, 336 millió eurós forgalmú társaság 65 évvel ezelőtt egy asztalos műhelyből indulva, megfontolt növekedés eredményeként vált mára Skandinávia legnagyobb irodabútor gyártójává. A svéd életszemléletnek megfelelően kiemelt szerepet kapnak a cég életében a környezet védelméhez kötődő technológiai eljárások.
A Kinnarps magyarországi csapata megalakulása óta optimális irodai működést biztosító munkakörnyezet létrehozásán dolgozik. Ennek nagyon fontos, jövőbe mutató eleme a Next Office Concept, mely ötvözi a kreativitást, a technológiai és a környezeti tényezőket, és mindezek együtthatásával jön létre. A Kinnarps irodaház (Kinnarps House) létrehozásával kiteljesítettük mindezt, így létrehozva a Total Office Koncepciót. A tervezéstől a kivitelezésen és bútorozáson át, egészen az üzemeltetésig nyújtunk optimális megoldásokat.

 
  Intézkedések megtekintése


Komárom-Esztergom Megyei Állami Közútkezelő Kht.

 
Cím: 2800 Tatabánya, Táncsics Mihály u. 1/c
Alapítás éve: 1996
Alkalmazottak száma: 159 fő
Éves forgalom: 895 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: Komárom-Esztergom megyei országos közúthálózat fejlesztése, fenntartása, üzemeltetése
Telefon: (34) 513-358
Honlap: web.kozut.hu
 

A cégről röviden:

A Komárom-Esztergom Megyei Állami Közútkezelő Kht. 1996. június elsején alakult a KEM Közúti Igazgatóság jogutódjaként.
Feladatunk Komárom-Esztergom megye 831 km-es országos közúthálózatának fejlesztése, kezelése, üzemeltetése és fenntartása. Ezt a feladatot megfelelő felkészültségű szakembergárdával, kellő tapasztalattal, korszerű informatikai eszközökkel és a rendelkezésünkre álló géppark segítségével látjuk el.
A megye országos közútjainak állapota, használhatósága, forgalombiztonsága, a közúthasználók kényelme, nagymértékben függ Társaságunk minőségi szolgáltatásaitól. Legfőbb célunk ezért olyan közúthálózat létrehozása, fenntartása, kezelése és működtetése mely az úthasználók számára hatékony, gazdaságos és főképp biztonságos közlekedést tesz lehetővé.

 
  Intézkedések megtekintése


Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

 
Cím: 1011 Budapest, Fő u. 44-50.
Alapítás éve: 1988
Alkalmazottak száma: 380 fő
Éves forgalom: 0 Ft
Fő termékek, szolgáltatások: környezetvédelem, természetvédelem, vízgazdálkodás
Telefon: (1) 457-3300
Honlap: www.kvvm.hu
 

A cégről röviden:

A Magyar Köztársaság Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumának küldetése az egészséges és szép környezet megőrzése, a környezeti károk megelőzése, az életminőség tudatos javítása a jelen és a jövő nemzedékeinek jóléte és biztonsága érdekében. A természeti és az épített környezet harmóniájának megteremtése céljából kiszámítható és nyílt együttműködésre törekszik hazai és nemzetközi partnereivel.
A Minisztérium a környezetvédelmi, természetvédelmi, vízgazdálkodási, meteorológiai szakterületek ágazati, szakmai irányítási - szabályozási teendőit látja el. A szakterületi politikák kialakítása, a kormányzati munkához kapcsolódó tennivalók és az egyre szerteágazóbb nemzetközi együttműködés folytatása szintén a tárca feladata. A Minisztérium területi szervezetei - a környezetvédelmi felügyelőségek, nemzeti park igazgatóságok és vízügyi igazgatóságok - elsőfokú hatósági feladatokat látnak el. A másodfokú hatóságok szerepét a Környezet- és Természetvédelmi Főfelügyelőség, valamint az Országos Vízügyi Főigazgatóság tölti be. A minisztérium operatív munkáját a Környezetgazdálkodási Intézet, az Országos Meteorológiai Szolgálat, a KvVM Fejlesztési Igazgatóság, mint háttérintézmény segíti. A miniszter szakmai felügyeletet lát el a Regionális Vízművek, a Hortobágyi Halgazdaság Rt., a Hortobágyi Génmegőrző Kht., a VITUKI Rt. felett is.

 
  Intézkedések megtekintése


Legrand Zrt.

 
Cím: 6600 Szentes, Ipartelepi út 14.
Alapítás éve: 1919
Alkalmazottak száma: 490 fő
Éves forgalom: 7 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: kapcsolók, dugaljak, biztosítók, villamos rendszerek, informatikai hálózatok
Telefon: (63) 510-235
Honlap: www.legrand.hu
 

A cégről röviden:

Cégünk a magyar villamosszerelési piacon vezető. Székhelyünk 1961 óta Szentes, amely 1992-től a Legrand csoport magyarországi központja. Árbevételünk 2002 évben 7 milliárd forint, ebből 5 milliárd forint belföldön, míg a fennmaradó rész a világ 18 országában kerül értékesítésre. Kínálatunkat 6000 különféle, évi 18 millió darab eladott termék alkotja, amelyeket professzionális partnereken keresztül értékesítünk, országos lefedettséggel. A Legrand Kontavill Rt jogelődjei révén több mint 80 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a kisfeszültségű elektromos szerelvények gyártása és forgalmazása terén. Elektromos-ipari szakemberek generációi dogoztak sikerén és tapasztalataikat átadva, most a fiatal szakemberek friss lendülete garantálja a korszerűséget, a dinamikus fejlődést.

 
  Intézkedések megtekintése


Linamar Hungary Autóipari és Gépgyártó Nyrt.

 
Cím: 5900 Orosháza, Csorvási út 27.
Alapítás éve: 1948
Alkalmazottak száma: 1636 fő
Éves forgalom: 23.5 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: mezőgazdasági és általános gépgyártás, autóipari alkatrészek gyártása, precíziós megmunkálás
Telefon: (68) 514-600
Honlap: www.linamar.hu
 

A cégről röviden:

A Linamar Nyrt. a Linamar Corporate Canada európai csoportjának legnagyobb tagja. Társaságunk Békés-megye és az Alföld egyik legnagyobb mezőgazdasági gépgyártó vállalata, melyet még ismertebbé tesz erőteljesen növekvő autóipari ágazata. Két telephelyen végzünk termelő tevékenységet: Orosházán és Békéscsabán. Az OROS Division a világszerte elismert saját fejlesztésű OROS kukorica és napraforgó adapterek mellet az építőipari szegmens számára is gyárt különböző komplett gépeket, berendezéseket, ezáltal biztosítva a gyáregység dinamikus fejlődését. Az LPD és a PPM Division az autóipar és a precíziós gépgyártás területén a legkorszerűbb technikát képviselő gépparkkal rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy termékeinek minősége az autóipar területén a világszínvonalat képviselje. A társaság saját programot működtet Vision 2020 néven a vevői és dolgozói megelégedettség, valamint a pénzügyi megfelelősség fenntartására. Évente négy alkalommal szervezünk összejöveteleket, ahová a hozzátartozókat is meghívjuk.

 
  Intézkedések megtekintése


Magyar Posta Zrt.

 
Cím: 1138 Budapest, Dunavirág u. 2-6.
Alapítás éve: 1994
Alkalmazottak száma: 35973 fő
Éves forgalom: 194.563 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: postai szolgáltatások széles skálája egyrészt törvényi kötelezettségből, másrészt üzleti alapon
Telefon: (1) 767-80-60
Honlap: www.posta.hu
 

A cégről röviden:

A Magyar Posta missziója, hogy társadalmi elfogadottságát megőrizve teljesítse egyetemes szolgáltatási kötelezettségeit, fenntartsa jelentős munkáltatói szerepkörét, és ügyfeleinek magas színvonalú postai szolgáltatásokat nyújtson. Az utóbbi 5 évben a Magyar Posta stabilizálta gazdálkodását, szolgáltatásaiban elérte azt a minőségi színvonalat, amelyet a fejlett piac megkövetel; kultúraváltást hajtott végre az értékesítésben és a kiszolgálásban, és megkezdte több szakaszból álló felkészülését a postai szolgáltatások európai piacának liberalizációjára. A Magyar Posta elkötelezett a gazdasági, társadalmi és környezeti feltételek fenntarthatósága, az emberi jogok és más, nemzetközileg elfogadott normák tiszteletben tartása, valamint a közjó szolgálata iránt.

 
  Intézkedések megtekintése


Magyar Telekom Nyrt.

 
Cím: 1013 Budapest, Krisztina krt. 55.
Alapítás éve: 1991
Alkalmazottak száma: 10828 fő
Éves forgalom: 643.989 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: vezetékes és mobil telefon-, televízió- és internet-, adatátviteli, informatikai és rendszerintegrációs, média- és tartalomszolgáltatások
Telefon: (1) 265-9106
Honlap: www.telekom.hu
 

A cégről röviden:

A Magyar Telekom Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója, amely a telekommunikációs és infokommunikációs (ICT) szolgáltatások teljes skáláját nyújtja, beleértve a vezetékes és mobil telefonos, az adatátviteli és nem hangalapú, valamint az informatikai és rendszerintegrációs szolgáltatásokat is. A vállalat ajánlati márkái az otthonokhoz kapcsolódó T-Home, a mobil kommunikációs T-Mobile és a vállalati ügyfeleket kiszolgáló T-Systems. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa (59,21%) a MagyarCom Holding GmbH, a Deutsche Telekom AG kizárólagos tulajdona. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa a Makedonski Telekomnak, Macedónia legnagyobb vezetékes és mobilszolgáltatójának, és többségi részesedéssel rendelkezik a Crnogorski Telekomban, Montenegró legnagyobb távközlési szolgáltatójában. A Magyar Telekom elkötelezett a fenntartható fejlődés elve, ezen belül a környezetvédelem ügye iránt. A klímaváltozás problémáját magáénak érezve programjaiban olyan célokat határoz meg, melyek a klímavédelmet is szolgálják. Ennek érdekében fejlesztései, beruházásai során kiemelt figyelmet fordít azok környezetvédelmi szempontjaira is. A környezetvédelemmel kapcsolatos elkötelezettsége és vállalásai a Környezetvédelmi Politikában kerültek rögzítésre.

 
  Intézkedések megtekintése


Magyar Telekom Nyrt. Mobil Szolgáltatások Üzletág

 
Cím: 1013 Budapest, Krisztina krt. 55.
Alapítás éve: 1991
Alkalmazottak száma: 7090 fő
Éves forgalom: 671.2 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: vezetékes távbeszélő-, adatátviteli és értéknövelt szolgáltatások, mobiltávközlési és Internet szolgáltatás
Telefon: (1) 265-9434
Honlap: www.t-mobile.hu
 

A cégről röviden:

A Magyar Telekom Magyarország piacvezető távközlési - vezetékes, mobil és internet - szolgáltatója, valamint jelentős vezető távközlési cégek többségi tulajdonosa Macedóniában és Montenegróban is. A fenntarthatósági stratégiánkkal összhangban, felismerve korunk egyik legjelentősebb problémáját, a klímaváltozást, programjainkban olyan célokat határoztunk meg, melyek a klímavédelmet is szolgálják. Távközlési és informatikai szolgáltatásaink környezeti hatását két szempontból érdemes vizsgálni. Egyrészt az információs szolgáltatásoknak a tömeges használata önmagukban is jelentős potenciállal rendelkeznek az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésében. Másrészt a robosztus műszaki és irodai infrastruktúra innovatív fejlesztésével jelentős energia-megtakarítási, környezeti és hatékonysági eredményeket érhetünk el. Jelen pályázatban az utóbbi szempontra mutatunk be olyan reprezentatív esetpéldákat, amely a Mobil Szolgáltatások üzletágnál (T-Mobile) kerültek kifejlesztésre és bevezetésre.

 
  Intézkedések megtekintése


MARS Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft.

 
Cím: 6648 Csongrád-Bokros, I. kerület
Alapítás éve: 1993
Alkalmazottak száma: 750 fő
Éves forgalom: 45.8 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: Kisállateledel-gyártás (élelmiszeripar/takarmánygyártás)
Telefon: (63) 579-500
Honlap: www.mars.hu
 

A cégről röviden:

A MARS Inc. családi vállalkozásként indult 1911-ben. Ma 65 ezer munkatárssal, mintegy 230 egységgel van jelen az egész világon, beleértve ebbe a 135 gyárat 68 országban. Központja McLean, amely Virgina államban (USA) található. A Mars Incorporated a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalata, évi 28 milliárd USD bevétellel, hat szegmensben működve, melyek a következők: csokoládé, állateledel, Wrigley rágógumik és cukorkák, élelmiszerek, italok és a Symbiocience. Magyarországon az állateledel gyártást, a MARS Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft. 1993 óta a Csongrád megyében található bokrosi telephelyén végzi. A bokrosi vállalat több mint 800 embernek biztosít munkahelyet, valamint magyar beszállítóitól évente több mint 10 milliárd Ft értékben vásárol fel a gyártáshoz szükséges hazai termékeket. A magyarországi sikerek elsősorban annak tudhatók be, hogy a vállalat nagy hangsúlyt fektet a folyamatos hatékonyság és versenyképesség fejlesztésére, és ezeken a területeken tovább kívánja erősíteni pozícióit.

 
  Intézkedések megtekintése


MÁV-csoport

 
Cím: 1062 Budapest, Andrássy u. 73-75.
Alapítás éve: 1869
Alkalmazottak száma: 38456 fő
Éves forgalom: 299.856 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: vasúti közlekedés, vasúti szállítást segítő tevékenység
Telefon: (1) 511-33-91
Honlap: www.mav.hu
 

A cégről röviden:

Az 1868-ban alapított Magyar Királyi Államvasutak (majd MÁV) 1993-ban az átalakulási törvény értelmében zártkörűen működő részvénytársasággá alakult. 2002-ben megkezdődött a társaság strukturális átszervezése, a MÁV-csoport kialakítása. Ennek keretében a főtevékenységhez közvetlenül nem kapcsolódó tevékenységek kiszervezésre, privatizálásra kerültek, míg a megmaradó tevékenységeket jogilag önálló társaságokba (személyszállítás MÁV Start; vontatás MÁV Trakció és járműfenntartás MÁV Gépészet), a MÁV-csoport tagvállalataiba szervezték. Eközben a vasúti teherfuvarozás a MÁV Cargo Zrt-be koncentrálódott, mely társaság 2007-ben eladásra került. A holding-rendszerű cégcsoport értékesíti felesleges vagyonát, megteremtve ezzel egy korszerűen működő vasúttársaság anyagi bázisát. Hatékonyságnövelő intézkedések révén a létszám fokozatosan csökkent a jelenlegi állományi lét-számra. A MÁV-csoport eszközparkjának és infrastruktúrájának a korszerűsítése folyamatosan történik, új vasúti járművek (pl. dízel és villamos motorvonatok, vontatójárművek beszerzése), az infrastruktúra fejlesztése terén a fővonalak korszerűsítése, nagyobb sebességre történő kiépítése, biztosító berendezések korszerűsítése, személyforgalmi létesítmények, állomások, utasperonok, korszerűsítésével, az utas kiszolgálás, utastájékoztatás javításával. Korszerűsödik a járműfenntartási és kiszolgálási rendszer is. Mindezek célja egy európai színvonalú, liberalizált, transzparens, hatékony, biztonságosabb vasúti közlekedési rendszer kialakítása, miközben javulnak a vasutas dolgozó munkavégzési feltétételei.

 
  Intézkedések megtekintése


McDonald’s Magyarországi Étteremhálózat Kft.

 
Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 3/b
Alapítás éve: 1998
Alkalmazottak száma: 1500 fő
Éves forgalom: 38 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: szendvicsek, gyorséttermi ételek
Telefon: (1) 455-2400
Honlap: www.mcdonalds.hu
 

A cégről röviden:

A McDonald’s hazai éttermeit mintegy 79 millió fogyasztó látogatja évente. Ez a bizalom arra kötelez minket, hogy fokozottan figyeljünk környezetünkre. Eltökélt szándékunk, hogy a környezetvédelemben is élen járjunk, ennek érdekében környezetvédelmi tevékenységünket folyamatosan fejlesztjük, hogy a lehető legjobb megoldásokat alkalmazhassuk a gyakorlatban. Minden ma meghozott döntésünk hatással van jövőbeni életünk minőségére, ezért magyarországi jelenlétünk 21 éve alatt környezetvédelmi programunk eredményes működtetésére és folyamatos fejlesztésére a vállalat minden szintjén figyelmet fordítottunk. Mára környezetvédelem terén elért helyi eredményeink sok tekintetben egyedülállóak, mind az iparágban, mind azon kívül.

 
  Intézkedések megtekintése


Mercure Budapest Korona - Carriere Kft.

 
Cím: 1071 Budapest, Dózsa György út 34. 1/b
Alapítás éve: 1990
Alkalmazottak száma: 130 fő
Éves forgalom: 19 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: szállodai szolgáltatás
Telefon: (1) 486-8800
Honlap: www.accor-pannonia.hu
 

A cégről röviden:

A Mercure Budapest Korona az Accor-Pannonia Hotels Rt. szállodalánc tagja. A gazdaságos működés mellett igyekszik a lehető legjobb szolgáltatást nyújtani a vendégei számára. Alapításától kezdve elkötelezett a környezetvédelem ügye iránt. A szállodalánc három másik szállodájával együtt pályázott a Zöld szálloda címre, melyen első helyezett lett. A hatékony környezetvédelem érdekében környezetvédelmi megbízottat foglalkoztat a Carriere Biztonsági Tanácsadó és Szolgáltató Kft. személyében, aki a Mercure Budapest Korona szállodán kívül, a Novotel Budapest Congress, a Mercure Budapest Nemzeti, az Ibis Budapest Emke, a Mercure Budapest Duna, Sofitel Atrium Budapest, a Hotel Európa, a Hotel Hungária, a Novotel Szeged szállodákban tervezi, szervezi és végzi a környezetvédelmi tevékenységet.
A szállodalánc egyik legnagyobb szállodája a Mercure Budapest Korona. Az „A” és „B” szárnyban 424 szoba található a hozzá tartozó kiszolgáló egységekkel, garázzsal. A szál-loda területén 8 különterem 250 fő befogadása, rendezvények, szemináriumok bonyolítá-sára alkalmas. A Tokaj étterem, valamint Villány terem reggeliztetést végez. Az „a la car-te” Tokaj étterem áll vendégek rendelkezésére. A szálloda garázsa 130 gépkocsit tud be-fogadni. Az ismertetett megoldások valamennyi szállodában megvalósultak. A hatékony-ság kimutatása érdekében egy egységet, a Mercure Budapest Koronát mutatjuk be.

 
  Intézkedések megtekintése


Miskolci Hőszolgáltató Kft.

 
Cím: 3534 Miskolc, Gagarin u. 52.
Alapítás éve: 1992
Alkalmazottak száma: 346 fő
Éves forgalom: 6.2 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: távhőszolgáltatás, forróvíz-előállítás
Telefon: (46) 533-120
Honlap: www.miho.hu
 

A cégről röviden:

A Miskolci Hőszolgáltató Kft. tevékenységi köre - fűtés, használati melegvíz ellátása és az ezzel kapcsolatos, jogszabályokban előírt feladatok ellátása - Miskolc Megyei Jogú Város közigazgatási területére terjed ki. Lakossági felhasználóink száma: 31 253, míg közületi felhasználó 982 db. Lekötött hőteljesítményünk 218,94 MW. Szolgáltatott melegvíz mennyiségünk 1 131 157 m3/év, míg termelt hőmennyiségünk 1 790 995 GJ (2005).
Társaságunk elődjeivel együtt - az elérhető legjobb technika lehetőségeinek alkalmazásával - folyamatos fejlődésen ment keresztül. A 80-as években megindultak az energiaracionalizálási programok, elképzelések megvalósításai a környezetet károsító tüzelőanyagok kiváltására (szén, fűtőolaj), a környezetet kevésbé károsító tüzelőanyag, a földgáz használatára. A 90-es években a környezetvédelmi- és energiacsökkentési tevékenységekre - a korszerű, energiatakarékos nitrogén-oxid szegény égők alkalmazására - irányul a cég versenyképességének fenntartása.
Napjainkban fokozottan előtérbe kerül az automatizált folyamatok, valamint a megújuló energiaforrások alternatíváinak kiaknázása az olcsó, kényelmes, biztonságos, s nem utolsósorban környezetbarát tüzelési módokat illetően. Társaságunk Miskolc Megyei Jogú Város stratégiai működésének meghatározó részese.

 
  Intézkedések megtekintése


MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.

 
Cím: 1117 Budapest, Október huszonharmadika út 18.
Alapítás éve: 1991
Alkalmazottak száma: 7200 fő
Éves forgalom: 1167 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: motorhajtóanyagok, kenőanyagok, tüzelőanyagok, vegyipari alapanyagok
Telefon: (1) 209-0000
Honlap: www.mol.hu
 

A cégről röviden:

A MOL Közép-Európa vezető integrált olaj- és gázipari csoportja, egyúttal nettó árbevétele alapján Magyarország legnagyobb vállalata.
A csoport fő tevékenysége a következő területeket foglalja magába:
-kőolaj-, földgáz- és gáztermékek kutatása és termelése;
-kőolaj-feldogozás, - szállítás és -tárolás, kőolajtermékek szállítása, tárolása, disztribúciója, kis- és nagykereskedelme;
-földgáz és egyéb gáztermékek importja, szállítása, tárolása és nagykereskedelme.
A MOL-csoport valamennyi alaptevékenységét illetően piacvezető Magyarországon. Fő célkitűzése a részvényesek értékének és hozamának folyamatos növelése a meglévő és új piaci lehetőségek minél teljesebb kihasználásával, dinamikus fejlesztési és terjeszkedési stratégia követésével és a belső hatékonysági tartalékok feltárásával, versenyképességük további növelésével.

 
  Intézkedések megtekintése


Mondi Business Paper Hungary Zrt.

 
Cím: 5000 Szolnok, Tószegi út 2.
Alapítás éve: 1995
Alkalmazottak száma: 551 fő
Éves forgalom: 48.8 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: irodai kommunikációs papírok, ofszet papírok
Telefon: (56) 501-158
Honlap: www.mondigroup.com
 

A cégről röviden:

A Mondi Business Paper Hungary Zrt. Magyarország legnagyobb irodai kommunikációs és ofszet papírok gyártója. Éves nettó termelés a Szolnoki és Dunaújvárosi papírgyárakban összesen több mint 200 ezer tonna papír, magyarországi piaci részesedése 50% fölötti. Exportja az értékesítési hálózatán keresztül a világ összes országába irányul. Csoporton belül fontos szerepet kap a környezetbarát termékek fejlesztése. Környezetvédelmi szempontból a legújabb fejlesztés a biológiailag lebomló csomagolás bevezetése. A termékekről bővebb információ a www.mondibp.com weboldalon található. A csoportnak odaítélték a „Legjobb újító díjat” Ausztriában és a WWF-től a „Panda díjat”. Az előző a kutató-fejlesztő csapatok teljesítményét, a második a fenntarthatósági és erdészeti csoportok munkáját dicséri.

 
  Intézkedések megtekintése


Nestlé Hungária Kft.

 
Cím: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 7.
Alapítás éve: 1991
Alkalmazottak száma: 1345 fő
Éves forgalom: 86 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: édesipari termékek, instant italok, klinikai táplálásra alkalmas tápszer
Telefon: (1) 224-1274
Honlap: www.nestle.hu
 

A cégről röviden:

A Nestlé Hungária Kft. a Nestlé S.A. leányvállalataként 1991-ben alakult meg a szerencsi és diósgyőri gyárak megvásárlásával: a szerencsi gyár lett a Nestlé régiós kakaó- és kávé italpor-gyártóés töltőüzeme, míg a diósgyőri csokoládéfigura-gyár a Nestlé-gyárak között egyedinek számít. A Nestlé Bükön állateledelt, Kékkúton pedig ásványvizet állít elő. A Nestlé a világ vezető élelmiszeripari- és wellness vállalataként működését a Nestlé Üzleti Alapelvek szerint szervezi: lényege a fenntartható növekedést előtérbe helyező szemlélet, a jogszabálykövető üzleti gyakorlat és a folyamatos törekvés a legjobb minőség elérésére. A Creating Shared Value, vagyis a „Közös Értékteremtés”; a vállalat társadalmi felelősségvállalási programja Magyarországon négy területre összpontosít: (i) Termékek és fogyasztók; (ii) Munkatársak, (iii) Termelés és környezeti lábnyom (iv) Filantrópia és adományozás.

 
  Intézkedések megtekintése


Ostorházi Bevonattechnikai Kft.

 
Cím: 2030 Érd, Duna utca 27/c.
Alapítás éve: 1991
Alkalmazottak száma: 44 fő
Éves forgalom: 273 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: korrózióvédelemi felületek, ipari padlók, különleges festések, élelmiszeripari, vegyszerálló valamint antisztatikus bevonatok, szórt PUR szigetelések, csövek bevonatolása, tűzvédő bevonatok, felületek tisztítása, lőtt beton technológia
Telefon: (23) 521-102
Honlap: ostorhazi.hu
 

A cégről röviden:

Az Ostorházi Bevonattechnikai Kft. családi vállalkozás, ahol az ügyvezetést, műszaki vezetést és karbantartást a három fivér tulajdonos végzi. A társaság alaptevékenysége a korrózióvédelem és a felületképzés, legyen szó egy cső belső felületéről, autóalkatrészről vagy éppen tavasbarlangról. A cég filozófiájában a folyamatos innováció és a minőség állandó javítása kap kiemelkedő szerepet. A vállalkozás életében fordulópontot jelent 1994-ben a Lágymányosi-híd építése során lefektetett ivóvízcsövek belső bevonatolása, mely a Németországból hozott technológia első nagy hazai adaptálása volt. Érdi telephelyünkről – mobil eszközparkunk segítségével – az ország egész területén végzünk korrózióvédelmi munkát. Üzemeink korszerű, környezetbarát festési technológiák alkalmazásával dolgoznak. Minőségbiztosítási rendszerünk előbb megkapta az ÉMI, majd 1998-ban az ISO 9002:1994 tanúsítványt. 2001-ben sikeresen tanúsíttattuk környezetirányítási rendszerünket az ISO 14001:1996 szabvány szerint, illetve tagjai lettünk a KÖVET-nek. A folyamatos fejlesztés következő jelentős állomása cégünknél egy új bevonat-technikai centrum felépítése lesz a százhalombattai ipari parkban. Célkitűzésünk, hogy piaci partnereinket, megrendelőinket az európai normáknak megfelelő minőségben, azok legnagyobb megelégedésére szolgáljuk ki.

 
  Intézkedések megtekintése


Pannon GSM Távközlési Zrt.

 
Cím: 2045 Törökbálint, Pannon út 1.
Alapítás éve: 1994
Alkalmazottak száma: 1200 fő
Éves forgalom: 188 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: mobil távközlés
Telefon: (20) 930-3989
Honlap: www.pannon.hu
 

A cégről röviden:

A Pannon Magyarország egyik vezető mobilszolgáltatója. A norvég Telenor Csoport 100%-os tulajdonában álló cég 1994-ben lépett a magyar piacra, ahol 2008. negyedik negyedévének végén 3,731 millió aktív előfizetéssel és 33,9%-os piaci részesedéssel rendelkezett. A cég tevékenységében a hangalapú szolgáltatások mellett egyre fontosabb szerepet tölt be a mobil internet: a Pannon szolgáltatása a lakosság 99%-a számára elérhető. A Pannon a vállalati felelősségvállalás terén is élen jár Magyarországon, ahogy azt az évente sorra kerülő Társadalmi Felelősségvállalás Napja, a Pannon Példakép Alapítvány, a közösségi ügyek és a művészetek támogatása, valamint a kiterjedt sportszponzorációs tevékenység is bizonyítja. Vállalatunk 2006. óta Vállalati felelősségvállalási jelentésben nyilvánosságra hozza a működéséhez kapcsolódó adatokat.

 
  Intézkedések megtekintése


Pannon Hőerőmű Zrt.

 
Cím: 7630 Pécs, Edison u.1.
Alapítás éve: 1958
Alkalmazottak száma: 284 fő
Éves forgalom: 12.362 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: villamos energia, hőenergia (forró víz, ipari gőz)
Telefon: (72) 534-359
Honlap: www.pannonpower.hu
 

A cégről röviden:

A Pécsett működő erőmű a Dél-Dunántúl (ezen belül kiemelten Baranya megye és Pécs) villamos energia ellátására, valamint Pécs város ipari üzemeinek gőzzel, illetve 30 ezer lakásának és intézményeinek távhővel való ellátására létesült. Az építési munkálatok 1958-ban kezdődtek, és 1965-ben fejeződtek be, amikor is az erőmű elérte a 214,6 MWe beépített teljesítőképességét. A következő jelentős állomás a létesítmény életében a 70-es évekre tehető, ekkor létesültek az országban elsőként Pécsett a füstgáz portartalmának csökkentésére alkalmas elektrofilterek. A villamos-, és hőenergia termelés alapja a mecseki feketeszén és hulladékszenek voltak. 2004-ben a magas kéntartalma miatt környezetterhelő szén alapú energiatermelést felváltotta a jóval környezetkímélőbb, mintegy 70 MWe teljesítményű földgáz-, illetve az Európai Unió által is támogatott 50 MWe teljesítményű, megújuló energiaforráson alapuló biomassza-tüzelés.

 
  Intézkedések megtekintése


Pécsi Vízmű Zrt.

 
Cím: 7634 Pécs, Nyugati ipari út 8.
Alapítás éve: 1892
Alkalmazottak száma: 415 fő
Éves forgalom: 4.62 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: vízszolgáltatás, szennyvízkezelés
Telefon: (72) 504-500
Honlap: www.pecsivizmu.hu
 

A cégről röviden:

A Pécsi Vízmű Rt. (PV Rt.) tulajdonosai a Pécsi Önkormányzat: 50,05%, a francia SUEZ Environnement Local Services (SELS): 48,05% és a környező települések önkormányzatai: 1,9%. Napjainkban mintegy 1246 km vízvezetékrendszeren és 643 km csatornahálózaton keresztül, magas szinten elégítjük ki a fogyasztói igényeket.
A közel 200 ezres lakosság mellett jelentősebb nem lakossági fogyasztóink: Pécsi Tudományegyetem, Új MiZo Zrt., Pécsi Sörfőzde Zrt., Délhús Zrt.

 
  Intézkedések megtekintése


Print Sisters Kft.

 
Cím: 1101 Budapest, Korponai u. 1/a
Alapítás éve: 2003
Alkalmazottak száma: 18 fő
Éves forgalom: 171 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: Alfa töltött tintapatronok, Zeta felújított lézerkazetták és kompatibilis tintapatron
Telefon: (1) 434-0000, (1) 433-5010
Honlap: www.printsisters.hu
 

A cégről röviden:

A Print Sisters Kft fennállása óta elkötelezett a környezet megóvása mellett, hisz tevékenységünk áldásos mellékhatása a veszélyes hulladéknak minősülő kiürült nyomtató-kellékanyagok termék életciklusban tartása. Mindenféle gazdasági és törvényi kényszer nélkül azon munkálkodunk, hogy újabb és újabb környezetvédelmi intézkedést vezessünk be és a dolgozók környezeti tudatát folyamatosan fejlesszük. A gyártási folyamataink kidolgozásánál figyelembe vettük a fenntarthatóság elvét, miszerint a meg nem újuló energiaforrásokat a lehető leghatékonyabban használjuk a termékeink előállításakor. Az eredmény: költséghatékony termelés, folyamatos fejlődés, csökkenő környezetterhelés. Természetesen rendelkezünk az ISO 14001 szabvánnyal, amelynek működésünk során maradéktalanul eleget is teszünk. Az elmúlt évben újabb helyiséggel bővült a telephelyünk, ahol az átvett kiürült kellékanyagokat tároljuk, így még több veszélyes hulladéktól mentesítjük a környezetet.

 
  Intézkedések megtekintése


Printrex Bt.

 
Cím: 1141 Budapest, Fogarasi út 143.
Alapítás éve: 1992
Alkalmazottak száma: 43 fő
Éves forgalom: 436 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: lézerkazetták és tintapatronok gyártása, felújítása; nyomtatók, fénymásolók, faxok, forgalmazása és szervízelése
Telefon: (1) 222-2919
Honlap: www.printrex.hu
 

A cégről röviden:

A Printrex Számítás- és Irodatechnikai Bt. 1992. december 15-én alakult.
Tevékenysége, missziója: „A korszerű irodai és számítástechnikai berendezésekhez kellékek és eszközök gyártása, melyek az irodatechnikai alkalmazásokban költség- és környezetkímélő üzemeltetést tesznek lehetővé.”
A Printrex Bt. a nyomtatástechnikai kellékanyagok újrahasznosítása területén több mint 10 éves múltra tekint vissza. Kezdetben főként mátrixnyomtatók festékszalag kazettáinak felújítása volt tevékenységünk legnagyobb része, az idő során a nyomtatástechnika fejlődése miatt azonban újabb nyomtatási technikák jelentek meg. Manapság túlnyomórészt a lézer- és tintasugaras nyomtatók uralják a piacot. A cég a változó technológiát folyamatosan nyomon követve most is kielégíti a piac igényeit, a legmodernebb technológia alkalmazásával minőségi megoldásokat kínál ügyfeleinek a nyomtatástechnikában.

 
  Intézkedések megtekintése


PVV Pécsi Városüzemelési és Vagyonkezelő Zrt.

 
Cím: 7626 Pécs, Búza tér 8/b
Alapítás éve: 2000
Alkalmazottak száma: 168 fő
Éves forgalom: 2.6 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: városüzemeltetés, vásár- és piacüzemeltetés, ingatlangazdálkodás, ingatlanfejlesztés
Telefon: (72) 801-831
Honlap: www.pvvrt.hu
 

A cégről röviden:

A PVV Pécsi Városüzemelési és Vagyonkezelő Zrt. 2000. óta végzi a tulajdonában lévő ingatlanok, illetve az épített környezet folyamatos fejlesztését, ápolását, a város úthálózatának, járdáinak, hídjainak kezelését, a nyílt és zárt csapadékvízelvezető-rendszerek, a tavak, a parkerdők üzemeltetését, a vásár- és piacüzemeltetést. Felügyeli a zöldterületek gondozását és a közterületek tisztítását.
A társaság 2003. óta integrált minőség és környezetközpontú irányítási rendszert működtet. Ennek keretén belül a vállalat az ügyfelek minőségi, gyors és hatékony kiszolgálását, illetve a takarékos anyag- és energia felhasználást, a hulladékok keletkezésének megelőzését, mennyiségének csökkentését tűzte ki céljául, és valósítja meg. Ezek elérése érdekében az elmúlt két és fél év alatt saját telephelyein és működésében kb. 20 millió forint értékben valósított meg környezetvédelmi beruházásokat és hozott intézkedéseket.

 
  Intézkedések megtekintése


Samsung SDI Magyarország Zrt.

 
Cím: 2132 Göd, Ipartelep hrsz.: 6901
Alapítás éve: 2001
Alkalmazottak száma: 887 fő
Éves forgalom: 63.6 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: képcső, plazma modul
Telefon: (23) 530-807
Honlap: www.samsungsdi.com
 

A cégről röviden:

Az 1938-ban, a dél-koreai Taegu városában alapított Samsung vállalkozás mára a világ egyik vezető elektronikai vállalat csoportjává vált. A Samsung Digital Interface (SDI) termékcsoportjai a színes televízió képcsövek, plazma panelek mellett mobiltelefonok folyadékkristályos kijelzőin át, egészen az újratölthető akkumulátorokig és az érintőképernyőkig terjed. Malajzia, Mexikó, Kína, Brazilia és Németország után a vállalatóriás felépítette a mintegy 322 ezer m2-en elterülő gödi gyárát is. A 2001-es gyárinduláskor ugyan még csak a 20”-os és 21”-os képcsöveket gyártotta a vállalat, de hamarosan a nagyobb méretű 28”, 29” és 32”-os képcső méret gyártására alkalmas sorral bővítette ki a magyarországi telephelyét, ezzel Európa egyik legnagyobb katódsugárcső gyárává vált. 2007-ben a technológiai igények miatt a fő gyártóépület mintegy 12 000 m2-es bővítése valósult meg, ahol a plazmatelevíziók egyik fő alkatrészének, az ún. „modul” egységnek az összeszerelését végzik.

 
  Intézkedések megtekintése


Siemens Erőműtechnika Kft.

 
Cím: 1158 Budapest, Késmárk u. 24-28.
Alapítás éve: 1953
Alkalmazottak száma: 575 fő
Éves forgalom: 13 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: Turbinalapátok gáz- és gőzturbinákhoz, turbina vezetőkoszorúk, csapágyházak gyártása
Telefon: (1) 414-4832
Honlap: www.pg.siemens.hu
 

A cégről röviden:

Az 1953-ban ERŐKAR (Erőmű Karbantartó Vállalat) néven alapított, és 1997-ben privatizált, jelenleg 100%-ban a Siemens AG tulajdonában lévő Társaságunk az elmúlt években gyártási kapacitásának folyamatos bővítésével és a technológiai ismeretek állandó fejlesztésével sikeresen beilleszkedett a Siemens konszern nemzetközi hálózatába. A vállalat közel 600 munkavállalójával erőműi részegységek (turbinalapátok, vezetőkoszorúk, csapágyházak és egyéb komponensek) gyártásával, tervezésével, és a világ különböző pontjain erőművi projekteken való helyszíni szereléssel, üzembe helyezéssel évi mintegy 14 milliárd forint (export) árbevételt ér el. Az elmúlt évben egy 22 millió eurós beruházási projekt keretében 50%-kal bővítettük a Turbinalapát-gyártás kapacitását, valamint az elmúlt három évben több, környezetvédelmi szempontból jelentős beruházást hajtottunk végre. Vállalatunk minőség-, környezeti, munkabiztonsági politikája dolgozóink minőségtudatosságán, az emberekkel és a környezettel szemben vállalt felelősségen alapul.

 
  Intézkedések megtekintése


Solaris Trade Kft.

 
Cím: RO-530111 Csíkszereda, Bolyai u. 13/a
Alapítás éve: 1994
Alkalmazottak száma: 24 fő
Éves forgalom: 214 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: PET, PE és karton bálák
Telefon: +40 (266) 317-261
Honlap:
 

A cégről röviden:

A Solaris Trade Kft. PET (polietilén-tetraftalát), PE (polietilén), PP (polipropilén) és papírhulladék begyűjtése és értékesítése mellett, import műanyagtermékek szórásával, szivacslapok felvágásával és forgalmazásával foglalkozik. Hargita megyében a legnagyobb műanyaghulladék értékesítő cég. Elsőségét a következő eszközökkel érte el és tartja fenn: 2 présgép, 2 teherautó (3,5 tonnás), 2 haszongépjármű. 2004 szeptemberétől egy Kézdivásárhelyi (Kovászna megye) munkaponttal bővült a cég. A Solaris cégpolitikájának és hétköznapjainak homlokterében az üzleti tevékenységen túl a beszállítók hulladékról/szemétről alkotott szemléletformálása, valamint a szelektív hulladékgyűjtés fontosságának propagálása áll.

 
  Intézkedések megtekintése


Somló Volán Rt.

 
Cím: 8400 Ajka, Hársfa u. 7.
Alapítás éve: 1998
Alkalmazottak száma: 481 fő
Éves forgalom: 2.83 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: személyszállítás, gépjárműjavítás, környezetvédelmi vizsgálat
Telefon: (88) 312-377
Honlap: www.somlovolan.hu
 

A cégről röviden:

A Somló Volán Rt. alapvető tevékenységi körébe a menetrendszerű közúti, távolsági (helyközi) személyszállítás, a nem menetrendszerű közúti, távolsági személyszállítás és a menetrendszerű közúti helyi személyszállítás tartozik. Alapvető feladatai mellett - a helyi adottságokat figyelembe véve - a társaság egyéb belkereskedelmi szolgáltatást (anyag, alkatrész értékesítés) és ipari tevékenységeket (műszaki szolgáltatások) is végez.
A Somló Volán Rt. fő működési területe Veszprém megye dél-nyugati térsége, amely Ajka, Tapolca, Sümeg és Devecser városok mellett csaknem 90 települést foglal magába. Veszprém megye többi Volán-társaságával hálózatot alkotva alapvetően a helyközi közlekedést látja el. A többi érintett Volán-társasággal együttműködve fontos szerepet tölt be a régió távolsági és helyközi közlekedési feladatainak ellátásában.
A térségre jellemző aprófalvas településszerkezet fokozott felelősséget ró a társaságra, elsősorban azért, mert az elzárt településeken (melyeknek nincs vasúti kapcsolata nagyobb településekkel) az autóbusz az egyetlen közösségi közlekedési eszköz, amely segítségével a lakosság számára az alapvető egészségügyi, kulturális, kereskedelmi szolgáltatások elérhetők.
A társaság járatai 14 170 km hosszú hálózaton közlekednek. Ebből a helyi vonalak hossza 535 km.
A Somló Volán Rt. a feladatait 153 autóbusszal látja el. Járműveinek döntő többsége a helyközi forgalomban közlekedik. A társaság biztosítja Ajka és Tapolca városok helyi járati közlekedését is. Távolsági járataival csaknem valamennyi dunántúli megyeszékhely elérhető. Budapestre naponta több járat is indul Ajkáról, Sümegről és Tapolcáról. A Somló Volán Rt. 2004-ben közel 18 millió utas közúti közösségi közlekedését biztosította. 2004-ben működéséből 2,74 milliárd forint nettó árbevétele keletkezett, amelynek több mint 87%-át az autóbusz-közlekedési tevékenység adta.

 
  Intézkedések megtekintése


Sony Hungária Kft.

 
Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György út 73.
Alapítás éve: 1997
Alkalmazottak száma: 652 fő
Éves forgalom: 70 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: DVD és DAV lejátszó, mikro HiFi rendszer
Telefon: (28) 528-123
Honlap: www.sony.hu
 

A cégről röviden:

A japán székhelyű Sony Corporation Sony Hungária Kft. gödöllői gyárának építése 1996 júliusában kezdődött, a tömegtermelés (műszaki cikkek gyártása: CD-lejátszó, Mini-Hifi, TV, video-magnó) pedig 1997 januárjában indult meg. Az export nagy része Nyugat-Európába irányul. Az alapítás óta bővült a gyár raktárterülete, egyes termékek gyártása befejeződött, mások (mint pl. a DVD és DAV lejátszók) előállítása újonnan indult. A cég tőkéje 3,9 milliárd Ft, a halmozott beruházás nagysága 10 milliárd Ft. A Sony 1998-ban szerezte meg az ISO 9002-es, 1999-ben az ISO 14001-es 2002-ben pedig az ISO 9001-es tanúsítványt.

 
  Intézkedések megtekintése


SPAR Magyarország Kft.

 
Cím: 2060 Bicske, SPAR út
Alapítás éve: 1995
Alkalmazottak száma: 14107 fő
Éves forgalom: 397 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: Élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelem
Telefon: (20) 823-8250
Honlap: www.spar.hu
 

A cégről röviden:

A SPAR Magyarország Kft. 1990-ben jött létre, az első szupermarket Tatán nyílt meg, azóta a fejlődés folyamatos és dinamikus. A SPAR bicskei logisztikai központja 1994-ben épült, itt saját húsüzemet működtet a vállalat. Az üzlethálózat évről-évre jelentősen bővül, ezért szükségessé vált egy újabb raktárbázis megépítése, így 2008 nyarán a vállalat megnyitotta második logisztikai központját Üllőn. A vállalat történetének legnagyobb akvizícióját 2008-ban hajtotta végre, amikor átvette a Magyarországon működő teljes Plus hálózatot. Ezzel csaknem megduplázódott az üzletek száma és ezzel együtt a munkatársak létszáma is jelentősen nőtt. 2009 végén 347 SPAR szupermarketet – négy City SPAR szupermarketet –, harmincegy INTERSPAR hipermarketet és húsz Kaiser’s szupermarketet üzemeltetett. Ezzel az egymást jól kiegészítő, minőségi filozófiát tükröző üzlethálózatával a társaság Magyarország meghatározó élelmiszerkereskedelmi láncává fejlődött, és az ország szinte minden pontján megtalálható.

 
  Intézkedések megtekintése


Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanumlányi és Információs Központ (TIK)

 
Cím: 6722 Szeged, Ady tér 10.
Alapítás éve: 2000
Alkalmazottak száma: 7643 fő
Éves forgalom: 0 Ft
Fő termékek, szolgáltatások: felsőoktatás
Telefon: (62) 546-617
Honlap: www.u-szeged.hu
 

A cégről röviden:

A Szegedi Tudományegyetem könyvtáraként és konferencia központjaként működő létesítményt 2004. december 13-án vették használatba. A József Attila nevét viselő TIK a belvárosban épült fel, két egyetemi épület közé ékelődve, és azokat össze is kötve, ahol naponta mintegy 4000 látogató fordul meg. A TIK két alapvető nagy egységet foglal magába. Az egyik az Egyetemi Könyvtár, amely Magyarország egyik legjelentősebb gyűjteményét birtokolja. A másik a régió legnagyobb kongresszusi központja, mely egy 685 fős színházteremmel is rendelkezik. A TIK-ben egyszerre több mint ezer ember tud tanulni, és a négy termében egyidőben akár 1300 fő hallgathat előadásokat. A szolgáltatások között megtaláljuk a számítógépes kabinetet közel 300 szabad felhasználású géppel, a Hallgatói Önkormányzatot, a Hallgatói Szolgáltató Irodát, az Egyetemi Életvezetési Központot, az Egyetemi Ajándékboltot és a terasszal bővíthető Egyetemi Kávézót. A TIK talán legérdekesebb része a belső udvara, az Átrium, amely teret biztosít a szegedi nagyrendezvényeknek, protokoll fogadásoknak, kiállítások rendezésének.

 
  Intézkedések megtekintése


Tesco-Global Áruházak Zrt.

 
Cím: 2040 Budaörs, Kinizsi út 1-3.
Alapítás éve: 1994
Alkalmazottak száma: 22000 fő
Éves forgalom: 576.5 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: Kiskereskedelmi láncként több tízezer termék, valamint szolgáltatások
Telefon: (30) 650-1654
Honlap: www.tesco.hu
 

A cégről röviden:

A Tesco Magyarország legnagyobb hipermarket kereskedelmi lánca és második legnagyobb brit befektetője. A cég minden új áruház nyitásával átlagosan 100-300 új munkahelyet hoz létre. A vállalat közel 15 éves magyarországi működése során eddig 95 hipermarketet nyitott, mára piacvezetőként több mint hárommillió vásárlót szolgál ki minden héten. A Tesco 2003-ban indította útjára „Az év támogatottja” elnevezésű programját, melyhez 2008-ban a Procter&Gamble is csatlakozott, és amely idén a Mosoly Alapítványt támogatja. A Tesco elkötelezett a környezet védelme mellett. Magyarországon elsőként vezette be száz százalékban lebomló bevásárlótáskáit, sőt visszaváltható „örökzöld” táskák is elérhetőek a pénztáraknál. A „zöld iroda” szemléletmód szerint működnek központi irodái.

 
  Intézkedések megtekintése


TIG-RAD System Kft.

 
Cím: RO-535500 Gyergyószentmiklós, Kossuth Lajos u. 208/a
Alapítás éve: 1996
Alkalmazottak száma: 90 fő
Éves forgalom: 300 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: hétvégi ház, nyaraló, kerti ház, kerti bútor
Telefon: +40 (266) 364-688
Honlap: www.tigrad.ro
 

A cégről röviden:

Az erdélyi fa hosszú idők óta nyújt hajlékot az embernek. Szilárd, de ugyanakkor könnyű, ezért házépítésre különösen megfelel. A házat alkotó gerendák könnyen megmunkálhatóak, ezért egy faház felépítése kevesebb időt igényel, valamint lényegesebben olcsóbb, mint egy téglaházé. A gerendafal jó hőszigetelést biztosít, ugyanakkor a lakás levegőjében egyenletes szinten tartja a páratartalmat. Ugyancsak a fa sokoldalúsága azt is lehetővé teszi, hogy a lakóház körül is hasznát vegyük. A gépkocsinak garázs, a gyermekeknek játszóház, a szerszámoknak tároló épülhet belőle. A hat- vagy nyolcszögű kerti pavilon árnyékot nyújt a pihenni vágyóknak. Hétvégén a kerti ház vagy a nyaraló fogad be. A növények számára fából is készülhet a virágtartó és, nem utolsó sorban, a család kedvencének is barkácsolható egy kutyaól.
Cégünk mindezeket gyártja és legnagyobb részét az európai piacon értékesíti. Termékeink kivitelezése lehetővé teszi azt, hogy szakképesítés nélkül, pár személy néhány óra alatt összeszerelje a kiválasztott faházat. Természetesen nagyobb méretű vagy komplexitású termékek összeszereléséhez cégünk szerelő csoportot biztosít.
A fent említett termékeken kívül cégünk nyitott a termékskála bővítésére a megrendelő elképzelése alapján.

 
  Intézkedések megtekintése


Tiszai Vegyi Kombinát Nyrt.

 
Cím: 3581 Tiszaújváros, Ipartelep
Alapítás éve: 1953
Alkalmazottak száma: 1147 fő
Éves forgalom: 339.5 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: etilén, propilén, polietilén, polipropilén
Telefon: (49) 522-317
Honlap: www.tvk.hu
 

A cégről röviden:

A tiszaújvárosi székhelyű TVK Nyrt. Magyarország vezető vegyipari vállalata. Cégünk tevékenysége során a szénhidrogén nyers- és alapanyagok feldolgozásával induló, a műanyag termékek ipari alapanyagainak előállításáig tartó gyártási folyamatot a termelés szerkezete teljes mélységben átfedi. Ebben a termelési folyamatban szénhidrogének felhasználásával műanyagipari alapanyagot állítunk elő. A társaság kiemelt figyelmet fordít a biztonságos és egészséges munkahelyek biztosítása mellett a környezet tisztaságára is, követve az elővigyázatosság és a felelős gondoskodás elvét. A TVK ezért deklarált környezetvédelmi politikája alapján tanúsított, integrált irányítási rendszert is működtetve, maximálisan törekszik tevékenysége környezeti hatásainak folyamatos csökkentésére, ezen túlmenően alapértéknek tekinti a minőséget, a megbízhatóságot és a vevői elvárásoknak való megfelelést is.

 
  Intézkedések megtekintése


Toyota Motor Hungary Kft.

 
Cím: 2040 Budaörs, Budapark, Keleti 4.
Alapítás éve: 1990
Alkalmazottak száma: 61 fő
Éves forgalom: 44.069 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: gépjármű- és alkatrészforgalmazás
Telefon:
Honlap: www.toyota.hu
 

A cégről röviden:

A Toyota a világ egyik legnagyobb autógyártója; 2007-ben több mint 8,9 millió járművet értékesített* az öt kontinensen. A Fortune Global 500** legjobb tíz vállalkozása között számon tartott Toyota a világ vezető vállalatai közé tartozik, s büszke arra, hogy a legszociálisabb és környezetéért legfelelősebb autógyártó***, mely eredményeket - a vállalat szerint - a cég elkötelezett vevőközpontúságának köszönheti. A Toyotát olyan értékrendek és alapelvek formálták, amelyeknek gyökereit Japánban, a cég alakuló éveiben kell keresnünk. A Toyota története a XIX. század végén kezdődött, amikor Sakichi Toyoda feltalálta Japán első elektromos szövőszékét, amely később forradalmasította az ország textiliparát. Az automata szövőszék szabadalmi díjából fia Kiichiro 1937-ben alapította meg a Toyota Motor Corporationt (TMC). A Toyota Motor Hungary Járműimportáló és Forgalmazó Kft. (TMH) 1990-ben jött létre azzal a szándékkal, hogy Magyarországon is lehetővé tegye a Toyota és Lexus gépjárművek forgalmazását. A Toyota környezetvédelmi politikája része egy sokkal átfogóbb, a fenntartható jövőről szóló víziónak, amely a jövőben szükséges globális, gazdasági gondolkodásmód egyik sarokköve. A teljes mértékben újra felhasználható és nulla emissziójú autó megépítése a Toyota első számú kihívása az elkövetkező években. Az európai Toyota gyárak és importáló cégek tevékenységeinek környezeti tényezői és hatásai a Toyota Motor Europe (TME) által kidolgozott, úgynevezett EPI+ (Environmental Performance Indicator) rendszer alkalmazásával kerülnek analizálásra. A vizsgált környezeti mutatók és számítások alapján a vízfelhasználás, az energiafelhasználás, a hulladékkeletkezés, és a papírfelhasználás, illetve az ezekből levezethető CO2 kibocsátás tekinthetők a legfőbb környezeti tényezőknek.

 
  Intézkedések megtekintése


Valeo Auto-Electric Magyarország Kft.

 
Cím: 8200 Veszprém, Piramis u. 1.
Alapítás éve: 2000
Alkalmazottak száma: 800 fő
Éves forgalom: 20.137 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: kormányoszlop-kapcsolók, egyedi kapcsolók és kapcsoló-modulok, érintkező-spirálok
Telefon: (88) 540-529
Honlap: www.valeo.com
 

A cégről röviden:

Cégünk, a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. a Valeo csoport Kapcsolók és Érzékelő Rendszerek üzletágán belül a Közép-európai divízióhoz tartozik, központja Németországban, Stuttgart mellett található (Bietigheim-Bissingen). A Valeo Magyarországon hivatalosan 1998 óta létezik, a gyár azonban jóval gazdagabb hagyományokat ápol. 1993-ban az ITT Automotive Magyarország Kft. indította el a gyártást Veszprémben, 1998-ban megtörtént a Valeo magyarországi bejegyzése, elkezdtük kiépíteni a K+F részlegünket és kialakítani a mai termelési struktúrát, amivel együtt járt egy új gyártócsarnok felépítése. A 2000. októberi átadás óta egy új és modern épületben dolgozik együtt a csapat.
Vállalatunk ma a Valeo egyik legmodernebb gyártóhelye. Több mint 10.000 m2-es épülete 78.000 m2-es telken helyezkedik el, itt gyártjuk a személy-, haszon- ill. különleges járművekhez a csúcsminőségű kapcsolók széles skáláját.

 
  Intézkedések megtekintése


Villeroy & Boch Magyarország Zrt.

 
Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Erzsébeti út 7.
Alapítás éve: 1965
Alkalmazottak száma: 1142 fő
Éves forgalom: 14 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: egészségügyi porcelán, fal- és padlóburkoló lap
Telefon: (62) 530-530
Honlap: www.villeroy-boch.hu
 

A cégről röviden:

A hódmezővásárhelyi székhelyű Villeroy & Boch Magyarország Rt. két fő üzletága a fürdőszobai szaniter-porcelán, valamint az azokkal színben harmonizáló, változatos mintázatú burkolólapok gyártása és forgalmazása.
A vállalat 1998. január 1. óta viseli jelenlegi nevét, ezt megelőzően a Magyarországon igen ismerten csengő Alföldi Porcelángyár Rt. néven tevékenykedett.
A Villeroy & Boch Magyarország Rt. - az ALFÖLDI márkanevű termékek gyártása mellett - a Villeroy & Boch AG exkluzív, Villeroy & Boch márkanevű, szaniter- és burkolótermékeinek magyarországi forgalmazásával is foglalkozik. A cég beépítendő kerámia termékei úgy választhatók egymáshoz, hogy azok mindenkor kövessék a tervező egyéni igényét, stílusát, ízlésvilágát – természetesen a szigorú minőségi követelmények figyelembevételével – és egyúttal megfeleljenek a legfrisebb trendeknek és piaci igényeknek is. Gyárunk környezetvédelmi szabályozása az ISO 14001 szabvány szerint működik.

 
  Intézkedések megtekintése


Vodafone Magyarország Zrt.

 
Cím: 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6.
Alapítás éve: 1999
Alkalmazottak száma: 1122 fő
Éves forgalom: 144 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: mobil kommunikációs, mobilinternetes és szélessávú adatszolgáltatások
Telefon: (70) 288-3182
Honlap: www.vodafone.hu
 

A cégről röviden:

A világ egyik vezető nemzetközi mobil telekommunikációs vállalata, a 27 országban jelenlévő Vodafone számára a vállalati felelősségvállalási programok üzleti stratégiába történő beépítése elengedhetetlen fontosságú. A vállalat több mint 300 millió ügyfél kiszolgálásáról gondoskodik világszerte, alkalmazottainak száma megközelíti a hetvenezer főt. A Vodafone 1999 óta van jelen a magyar piacon. 2009 februárjában több mint 2,5 millió ügyféllel rendelkezett. A Vodafone Magyarország egy információs és kommunikációs technológiai szolgáltató, melynek portfóliójában a mobil kommunikációs, mobil internetes és szélessávú adatszolgáltatások egyéni és üzleti felhasználók számára egyaránt megtalálhatók.

 
  Intézkedések megtekintése


Wescast Hungary Autóipari Zrt.

 
Cím: 2840 Oroszlány, Szent Borbála út 16.
Alapítás éve: 1999
Alkalmazottak száma: 700 fő
Éves forgalom: 18.179 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: kipufogócsonk, turbinaház, integrált kipufogócsonk
Telefon: (34) 562-229
Honlap: www.wescast.com
 

A cégről röviden:

Két kanadai nagyvállalat, a Wescast és a Linamar közös alapítással hozta létre a Weslin Hungary Autóipari Rt-t azzal a céllal, hogy a kanadai tevékenységükhöz hasonlóan öntöttvas autóalkatrészeket gyártsanak. 2006-ban a Wescast kivásárolta a Linamar tulajdonrészét, a cég névváltoztatást követően 2006. január 9-től mint Wescast Hungary Autóipari Zrt. működik. Az anyacég 36 év óta végez öntvénymegmunkálást, évente kb. 15 millió kipufogó csatlakozó öntvényt gyártanak, részvényei a NASDAQ-on forognak. Az oroszlányi öntöde és forgácsoló üzem létesítése az anyacég tevékenységének fejlesztését és a termékeinek európai piacokon való elterjesztését szolgálja. A létesítmények megvalósítását követően a tényleges termelés 2001-ben kezdődött. A cég rendelkezik ISO TS 16949 és ISO 14001 tanúsítványokkal. A WHA Egységes környezethasználati engedéllyel rendelkezik 2003 óta. Harminc pontforrása van, 3 talajkúttal rendelkezik, szennyvizeit és hulladékait szelektíven gyűjti és túlnyomó többségét a Loacker Kft.-vel szállíttatja el. Nagy zöldterülettel rendelkezik, ami parkosított és saját személyzettel gondozza. A zöldterületen gyomirtást és állatok elleni védekezést nem folytat.

 
  Intézkedések megtekintése


Zalavíz Zrt.

 
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Balatoni u. 8.
Alapítás éve: 1951
Alkalmazottak száma: 300 fő
Éves forgalom: 1.8 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: ivóvízkezelés, szennyvízszolgáltatás
Telefon: (92) 500-300
Honlap: www.zalaviz.hu
 

A cégről röviden:

Az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Részvénytársaság (röviden ZALAVÍZ RT.) Zala megye északi és középső részének 129 településén végzi szolgáltató tevékenységét. Alaptevékenységei a víztermelés, -kezelés és -elosztás, valamint a szennyvízelvezetés és -tisztítás. Emellett a következő szolgáltatásokkal állunk az ügyfelek rendelkezésére:
- Ivóvíz és szennyvíz mintavétele, fizikai, kémiai, bakteriológiai vizsgálata akkreditált laboratóriumban,
- Vízmérő-hitelesítés,
- Csatornatisztítás,
- Cső- és szerelvényértékesítés,
- Kútjavítás, -felújítás,
- Szivattyújavítás,
- GRUNDFOS márkaszerviz.

 
  Intézkedések megtekintése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő